advert

Elche - Alcorcon

11 oktober 2016 at 23:00 - Fotboll, Spanien - Copa del Rey
7 apr 2017 at 14:57 07/04


En match från Copa del Rey under tisdagskvällen och det är Elche som tar emot Alcorcon hemma på Martinez Valero. Hemmalaget kommer med en stark trupp till detta cupmöte och därför tror jag att vi får se minst två hemmamål ikväll.

Elche har inte fått någon kanonstart på ligasäsongen men laget placerar sig ändå på en mittenposition i tabellen och har endast två pinnar upp till en playoff-plats. Jag gav laget förtroende i senaste ligamatchen hemma mot Gimnastic men trots ledning med 3-1 lyckades man inte knyta ihop säcken utan fick nöja sig med en poäng efter slutresultatet 4-4. Inget vidare försvarsspel från Elche i den matchen kan vi lugnt säga, men offensivt så tycker jag att det finns en del intressanta namn i laget såsom Matilla, Nino och Guillermo. Den forne betisspelaren Matilla har fått en lite mer offensiv roll i Elche och det tycker jag passar honom utmärkt.

Kikar vi till dagens matchtrupp så är det i stora delar samma namn som spelade senaste ligamatchen mot Nastic. I backlinjen saknar man Pelegrin och Noblejas men från mittfältet och framåt finns de flesta spelarna tillgängliga. Eftersom Matilla drog ett rött kort senast är han avstängd i nästa ligamatch och det känns därför inte helt otänkbart att han spelar från start här. Tränare Toril är känd för sitt offensiva spel på hemmaplan och jag tror därför på ett mycket offensivt upplägg när det nu vankas enkelmöte i cupen.

Alcorcon har inte haft någon rolig start på säsongen och placerar sig just nu på en nedflyttningsplats i tabellen. Ingen fara på taket ännu i en väldigt jämn tabell men det vill till att poängen börjar trilla in så man inte tappar mer mark på lagen ovanför. Därför är det en otroligt viktig ligamatch till helgen då bottenkollegan Almeria väntar på hemmaplan, förlust där och Alcorcon halkar ner till nästjumbo. Tränare Cosmin Contra lär känna av pressen trots att det är tidigt på säsongen och jag tror nog han hellre plockar ner Almeria på hemmaplan än går över lik för en cupmatch borta mot Elche. Just bortaplan har även varit lagets stora svaghet hittills denna säsong med två poäng in på fem matcher. Kikar vi försvarsmässigt så har Alcorcon släppt in nio mål, och åtta av dessa har man släppt in på resande fot.

Contra har deklarerat att det kommer roteras en hel del idag då han vill ge bänkspelare chansen att visa upp sig. Det kan väl ge någon form av hunger hos spelarna som kommer in men ser vi till bredden hos de båda lagen så tycker jag att Elche vinner på knockout. Kikar vi till matchtruppen så vilar man båda anfallarna Oscar Plano och David Rodriguez, vilket är två blytunga avbräck. Speciellt Rodriguez som stått för 75% av Alcorcons mål denna säsong. Kikar vi defensivt så saknas både Ivan Gonzalez, Daniel Toribio, Nelson och Adrian Dieguez Grande, där Gonzalez och Toribio är två givna startspelare. Dessutom kan det mycket väl bli så att Ricki Alonso hoppar in i målet idag och det är en yngling med noll minuter innanför västen så här långt.

Elche har ingen utsatt position i ligaspelet och verkar satsa på det här cupmötet mer än vad gästerna gör. I nästa omgång hoppar lagen från La Liga in i turneringen och det kommer ge pengar som klubben Elche verkligen behöver. Man fick igång målskyttet på allvar mot Nastic senast och med det i ryggen tror jag man stänker dit två strutar mot ett rejält vingklippt Alcorcon. Vi slänger in en insats strax över medel och fyller på om startelvorna ser extra bra ut. Bethard erbjuder finfina 2,70 för detta!

/[email protected]
  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar
Feedback