advert

Eibar - Deportivo La Coruna

28 januari 2017 at 19:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:24 07/04
1
0


Fyra matcher från La Liga under lördagen där jag tycker mig hittat ett vettigt spel i matchen Eibar - Deportivo La Coruna. Hemmalaget har spelat många målglada matcher på slutet och jag tycker att det är upplagt för ännu ett målkalas.

Eibar har stått för en godkänd säsong så här långt då laget placerar sig på en mittenposition i La Liga med 26 inspelade poäng. Med 13 poäng till godo på Sporting Gijon under nedflyttningsstrecket så kan Eibar ta sikte mot europaplatserna där man har Villarreal endast fem poäng framför sig. Formen är kanske inte den bästa med två förluster på de tre senaste omgångarna men samtidigt så har man stött på både Atletico Madrid (0-2) och Barcelona (0-4) i dessa matcher, så någon större formsvacka tror jag inte laget är inne i. Väldigt fint facit på hemmaplan i övrigt där laget alltid stormar framåt och sätter press på sina motståndare. Kommer närmast från ett 2-2 resultat i cupmötet hemma mot Atletico Madrid och det var en riktigt fin prestation även fast just den matchen inte betydde allt för mycket.

En del skadebekymmer hos Eibar som fortfarande saknar Ramis, Junca, Kike Garcia, Arbilla och målvakt Riesgo, dessutom sätter vi frågetecken för Fran Rico och Antonio Luna. Inte heller Escalante kommer till spel då han är avstängd. I mina ögon är det endast defensiva avbräck då Kike Garcia inte varit ordinarie den här säsongen.

Deportivo La Coruna har plockat poäng i fyra raka matcher nu men placerar sig ändå på en blek 16:e plats i ligan med 19 inspelade poäng. Anledningen till detta är tre raka kryss i raden där Espanyol (1-1), Villarreal (0-0) och Las Palmas (1-1) stått för motståndet. Tre raka matcher med under 2,5 mål med andra ord men jag tycker att både Espanyol och Villarreal är två väldigt defensiva lag, så det är ingen större överraskning egentligen. Kikar vi till spelet på bortaplan så har Deportivo släppt in mål i de fem senaste matcherna, men samtidigt så har man även gjort minst ett mål framåt i dessa matcher. Jag tycker att det brukar svänga bra när Deportivo spelar och efter tre raka kryss så tror jag att laget är väldigt intresserade av att plocka en trepoängare för att öka avståndet ner till Sporting Gijon.
Skadeläget börjar ljusna ordentligt för Deportivo som får tillbaka både Bruno Gama och Carles Gil till den här matchen. Även nyförvärvet Gaël Kakuta sägs vara redo för spel. Det innebär att vi endast stryker Fayçal Fajr som är på landslagsuppdrag med sitt Marocko.

Jag tycker att det luktar lite bortaskräll här men samtidigt så har inte Deportivo imponerat defensivt denna säsong och Eibar är ett lag som jag aldrig vågar räkna bort. Jag tror dock på bra tempo i matchen och kan inte blunda för oddset 2.25 som Betfair erbjuder på över 2,5 mål i matchen. En insats strax över medel petas in!

/[email protected]
  • Världens största spelbörs
  • Bra erbjudanden
  • Även poker & casino

Kommentarer

Feedback