Reklam

Edmonton Oilers - Arizona Coyotes: Över 5,5 Mål

Matchcenter
6 mars 2018 at 03:00 - Hockey, USA - NHL
5 mar 2018 at 11:04 (Uppdaterad 6 mar 2018 at 07:18) 05/03
40
0
Chans (över-under): 54-46%
Spelvärde: 103,68%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-3 ot
Betsson Spela nu hos Betsson
Ny vecka och NHL rullar på i vanligt takt. Edmonton har varit en besvikelse den här säsongen och ska nu bara runda av inför sommaren. Arizona kommer på besök idag och jag räknar med två lag som vill spela offensiv ishockey.

Edmonton pratar man om inför varenda säsong känns det som. Man har ett ungt spännande lag på pappret med Connor McDavid i spetsen och dessutom en hel del fina komplement till honom. Någonstans blir det dock fel och man verkar aldrig få ihop det trots att laget på pappret ser riktigt starkt ut. Oilers spelar en offensiv ishockey där man faktiskt är ett av lagen som skjuter flest skott i hela ligan. Normalt sett så borde man kunna vara ett topplag när man har en sådan statistik, men lagets skottprocent ligger dock inte i toppen. Offensivt spelar man i alla fall och det medför såklart också en hel del luckor defensivt sett. Tittar man bara på de fem senaste matcherna så har man släppt in 20 mål. Arizona är väl ett lag man ska slå, men jag litar inte ett dugg på Oilers med tanke på deras försvarsspel. Yotes ligger absolut sist i Western och kommer helt enkelt få hoppas på en bättre säsong nästa år. Då också förmodligen med ett högt draftval i truppen. Formen är faktiskt ganska god i Arizona med tanke på att läget ändå är som det är. Man vinner ett par matcher och det är oftast pågrund av att målvakten står på huvudet. Det är sällan man skyfflar in många mål, men med tanke på Oilers spel i egen zon så tror jag definitivt man kan pytsa in ett par inatt. Inbördes så är det väl cirka 50/50 på över/under, men som läget är just nu så känns överspelet okej.

Talar för spelet

• I grunden ser jag Oilers som ett bra lag offensivt, även om det inte kanske klickat så mycket som det borde kunna göra. Arizona är inte bra bakåt och släpper till en hel del skott. Oilers kommer få många bra målchanser.

• Arizona är vana att ligga lågt framför deras kasse. De kommer förmodligen tvinga fram ett offensivt Edmonton till att bli ännu mer offensiva och Arizona kommer få bra kontringslägen, vilket brukar resultera i ett par riktigt vassa målchanser.

• Oilers defensiv är inte bra. Man släpper in väldigt många mål och formen är inte speciellt bra.

• Som läget är för de båda lagen så känns överspelet riktigt bra. Det är två lag som inte har något speciellt att spela för och det brukar betyda offensiv ishockey. Förhoppningsvis tycker båda lagen att det är roligare i anfallszon än försvarszon och vill bjuda publiken på en bra match.

Talar emot spelet

• Historiken är inte övertygande här. Tittar man på de fem senaste så ligger vi ganska bra med, men går man längre bak än det så känns underspelet klart mer vettigt.

• Arizona är inte speciellt offensiva i grunden och kan lika gärna bara ligga på försvar. Jag hoppas dock att Edmontons sunkiga försvar bjuder in Arizona till att våga vara lite mer framåt.

Med tanke på förutsättningarna tycker jag överspelet känns helt okej. Edmonton har haft det tufft defensivt senaste tiden och kan lika gärna få det idag igen. Över 5.5 mål testas till oddset 1.92 hos betsson.

Lycka till!

/Heden

 

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback