advert

Dubbel hockeytvåan

6 november 2016 at 13:00 - Annan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04
3
0


Söndag och det innebär många matcher i de svenska serierna. I Hockeytvåan västra C så hittar vi två favoriter som bara ska vinna. I mitt tycke är dubbel otroligt bra och vi kommer att lägga en högre insats här.

Åmål - Kil   2 (1.70) I fredags gick vi emot Åmål i bortamatchen mot Filipstad där man fick stryk med 5-3. Siffror som mycket väl kunde blivit större. Det är alltid jobbigt att åka till Åmål och spela, oavsett vad de ställer för lag på banan under varje säsong. Den här säsongen har man inget bra lag och de segrar man tagit har varit mot lag som man verkligen ska vinna mot. Arvika två gånger och Viking hemma är segrar som är fullt möjliga. Enligt mig är det ett tempofattigt lag med backar som är tröga och de kommer få det jobbigt mot offensivt skickliga lag. Som jag skrev senast så är man inget bra hockeylag utan man lever mycket på sin kanadensiske målvakt Ian Perrier.

Kil däremot har inför den här säsongen satsat hårt på de äldre och rutinerade herrarna. Man värvade in Munkfors två bästa spelare inför den här säsongen och fick behålla stommen i truppen från förra säsongen. Henric Höglund gör nu sin tredje säsong i Kil och vann poängligan överlägset förra säsongen. Tvåa och trea var Robin Wall respektive Marcus Nilsson i Munkfors, som nu spelar i just Kil. Höglund har efter sex spelade matcher gjort 14 poäng så det visar lite vilken klass han håller i den här serien. Kil kommer förmodligen komma tvåa i den här serien efter Grums, allt annat känns som en skräll. Förmodligen kör man samma gameplan som de senaste matcherna och då blir man livsfarliga offensivt.

Munkfors - Grums   2 (1.55) Hemmalaget har tappat sina bästa spelare från förra säsongen, men trots det har man tagit sina vinster och man är framförallt riktigt vassa offensivt. Man har en vass förstafemma igen, men bakom dessa herrar är det väldigt tunt. Backsidan är usel och mot ett lag som Grums så lär man få det jobbigt i egen zon. Deras nye målvakt har gjort en bra inledning, men jag som målvakt ser mycket från min position och enligt mig är han ingen bra målvakt. Bra stats, men de kommer rasa under säsongen. Det är jag säker på.

Grums är den här seriens gigant och har varit under många säsonger. Den här säsongen har dem återigen ett otroligt bra lag och det visar väl också deras 17 av 18 möjliga poäng hittills och en målskillnad på 24-7. Målvakten Daniel Hansen har en kapacitet att stå på en högre nivå än i hockeytvåan och hade förmodligen gjort så om han inte hade haft skadeproblen under de tre senaste säsongerna. Jag sa innan säsongen att jag inte tror att Grums kommer torska en enda match och får man då 1.55 på dem i en match så är det taget alla dagar i veckan. Grums har fyra femmor som är bra. Munfors har en och inget mer.

Dubbeln betalar otroligt bra då jag tycker det är är seriens två givna topplag. Mitt spel blir alltså Kil och Grums att vinna under ordinarie tid till oddset 2.64 hos Nordicbet. Serien är Hockeytvåan Västra C. Insatsen blir tyngre och landar på 8 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback