Reklam

Djurgårdens IF - Skellefteå: Double chance: X2

Matchcenter
11 april 2018 at 19:30 - Hockey, Sverige - SHL
11 apr 2018 at 08:04 (Uppdaterad 11 apr 2018 at 21:50) 11/04
61
0
Chans (1-X-2): 42-22-36%
Spelvärde: 103,82%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Vinna eller försvinna för Djurgården är det som gäller när semifinalsserien går vidare till Hovet.
Skellefteå vände starkt senast och kan Djurgården vända på detta mentalt?

Det blev 3-1 i matcher till Skellefteå och istället från 2-2 i matcher som det länge såg ut att bli.
Med mindre än 2:30 kvar av matchen gör H. Hetta 2-2 via en styrning. Skellefteå hade då hämtat ikapp 0-2 till 2-2 under sista perioden. 
I den kommande förlängningen kontrade J. Lindström och P. Petterström in matchavgörande 3-2 och gav sitt lag tre matchbollar. 

Vad talar för:

► Det mentala övertaget för Skellefteå. Laget kom ännu en gång tillbaka starkt och hämtade ikapp ett underläge. Det är en enorm skillnad att vinna matchen som Skellefteå gör i match fyra mot vad det är att förlora samma match, särskilt på det sätt matchen avgjordes på.
► Slutspelsångan är igång i Västerbotten. Oj, vad Skellefteå har sett bra ut sedan match sex i kvartsfinalen mot Färjestad. Laget visar en enorm slutspelsform och spelar väldigt bra ishockey under stora delar av matcherna. 
► Pressen på Djurgården. För första gången sedan säsongen 2009-2010 är Djurgården i semifinal. Dom sågs som favoriter att gå till final mot Växjö, men det relativt unga Djurgården har inte kunnat växlat upp det som behövs för att slå ut slutspelsjätten Skellefteå. 
Nu är det kniven mot strupen och laget ses som stora favoriter inför semifinal fem. Något jag inte är överens om sett till matchbilder och det mentala övertag.
► Målvaktskampen. Där är det en klar fördel J. Ortio i Skellefteå-kassen som stått nio av tio slutspelsmatcher. Till stor del är han den som varit den avgörande faktorn om att Skellefteå går så bra i slutspelet som laget gör. 
Hans räddningsprocent på 94,64% är imponerande. Överlägset bäst sett till spelade matcher. Insläppta mål per match är låga 1,62 och han har vunnit sju av sina nio matcher!
A. Reiderborn har svarat för ett bra slutspel, men besitter inte alls samma kvalité som Ortio. Reiderborn har dessutom svarat för flertalet märkliga ingripanden. 

Vad talar emot:

► Det är vinna eller försvinna för Djurgården. Laget kommer bäras fram av hemmapubliken och spelarna kommer ge allt för att inte få sommarlov senast. 
Skellefteå har i bakhuvudet tappade matchserier och tar Djurgården ledningen kan spöken börja komma i gästernas spel och tankar.
► Endast en Skellefteå seger på nio besök på Hovet. Det var i semifinal ett och det är den enda match där laget löst oavgjort eller seger på dessa nio matcher.
► Utvisningarna från Skellefteå. Västerbottningarna drar på sig alldeles för mycket utvisningar och fortsätter det i samma veva kommer Djurgården straffa laget vilket kan komma bli ödesdigert. 

Men sett i det stora hela och i fyra matcher har Skellefteå varit det klart bättre laget och leder matchserien rättvist. Dom ledande pjäserna i Skellefteå har klivit fram betydligt bättre än dom hos Djurgården. Skellefteå vill mer än gärna avgöra matchserien och slippa pressen att vinna på hemmaplan på fredag.

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback