Reklam

Djurgårdens IF - Skellefteå: 1

Matchcenter
3 april 2018 at 19:30 - Hockey, Sverige - SHL
3 apr 2018 at 13:07 (Uppdaterad 3 apr 2018 at 22:30) 03/04
75
0
Chans (1-X-2): 50-17-33%
Spelvärde: 107,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 7/10
Hit/Miss:
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Semifinal nummer två dras igång den 3 april mellan Djurgården - Skellefteå. Ett Djurgården som inte varit i semifinal sedan 2010 ses som favoriter i denna uppgörelse.
Kan laget ta tillvara på favoritskapet?

Två lag som kommer till spel med skilda förutsättningar. Djurgården städade relativt enkelt av Linköping i sin kvartsfinal med klara 4-1 och har vilat en dryg vecka inför kommande drabbning.
Medan Skellefteå verkligen fick slita ont mot Färjestad efter att värmlänningarna vaknat till liv efter underläge 0-3. En matchserie som har tagit hårt på Skellefteå efter avancemanget 4-2 och laget är en aning sargat inför semifinalspelet.

Vad talar för:

► Hemmaplan och vila. Djurgården har som sagt vilat sedan 26 mars och inleder på hemmaplan. 
Hemmaspelet har under säsongen varit väldigt lyckat och Djurgården var seriens andra bästa hemmalag under grundserien. I slutspelet har hemmatrenden hållit i sig med tre raka vinster.
Till detta tillhör även att publiktrycket är enormt på Hovet och det är full salong som väntar.
► Ett sargat och slitet Skellefteå. Gästerna saknar fortfarande J. Lindström på grund utav avstängning. J. Alm är borta sedan han åkt på en ful tackling av M. Ellis i kvartsfinal fem, E. Djuse och M. Anderson är fortsatt borta. 
Djurgården saknar enbart A. Engqvist och R. Bourque som varit borta en längre tid.
► Psykologiskt övertag för Djurgården. Laget besegrade Skellefteå i tre av fyra möten under grundserien. Samtliga vinster kom efter fultid och två vinster på hemmaplan.
Djurgården hade en god förmåga att stänga ner Skellefteå's offensiv med sin starka defensiv och västerbottningarna nätade bara sju gånger på fyra matcher.
► Specieal teams. Skellefteå var rent ut sagt usla i spelformen powerplay mot Färjestad. Trots mängder av chanser fick laget bara en utdelning på knappa 7%.
Medan Djurgårdens effektivitet över Linköping blev 20%.
Lägg här till att Skellefteå är det lag som dragit på sig flest utvisningsminuter under hela slutspelet.

Vad talar emot:

► Skellefteå's slutspelserfarenhet. Laget har dominerat svensk ishockey dom sista sju åren och har en enorm rutin när det gäller viktiga matcher och slutspelshockey.
► Favoritskapet är överlagt hos Djurgården. Det unga och positiva Djurgården som inte sågs högt upp i tabellen inför säsongen slutade tvåa och har nu vuxit fram till den främsta utmanaren till Växjö om SM-guldet. Något Skellefteå verkligen trivs med. 
► Första kedjan i Skellefteå. Trion Möller-Lindbom-Lindström bar sitt lag stora delar under säsongen och kommer den igång likt mot Färjestad blir det tufft för Djurgården. (nu saknas viktige Lindström i första mötet)

Ett Djurgården som imponerat säsongen rätt igenom och verkligen städade av Linköping i kvartsfinalen med sin intensitet och fart blir en rejäl utmaning för Skellefteå. Ett Skellefteå som verkligen hade problem i sista matcherna mot Färjestad och saknar sin bästa spelare. 
Hemmalaget är valet!

  • 100% upp till 500 kr i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback