advert

Djurgården - Örebro

2 oktober 2016 at 19:30 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04


Ett Djurgården med bra självförtroende tar emot ett Örebro som blandar och ger en del spelmässigt i sina matcher. Tror på ett hemmalag som ångar på från start och som kommer en del hörnor i vanlig ordning.

Ja senast vann man borta mot svenska mästarna Norrköping med 1-3 och man gjorde det riktigt bra och förtjänade segern. Hörnmässigt var man även bra och vann med 9-11. man brukar nästan alltid skapa mycket hörnor, ända sedan Pelle Ohlsson tog över Djurgården och det har fortsatt även under engelsmannen Dempsey vid rodret. Man har fått in bra spelare och har nu ett lag som absolut kommer klättra här. Och med bra självförtroende i laget så kommer man pumpa på även här på hemmaplan.

I de 8 senaste matcherna har man vunnit hörnorna med minst 2 stycken i 5 matcher, i de resterande har man mött bra hörnlag som Östersund och Malmö bland annat. Och mot just Örebro så har man krossat i hörnmatchen i de 5 senaste matcherna med siffrorna 3-12, 9-5, 6-10, 8-4, 4-11. rätt tydliga siffror det där och man snittar nästan alltid på ungefär 6-9 hörnor. Då bör man ligga rätt bra till för att klara -1.5 hörnor ännu en gång.

Örebro då, ja dom är upp och ner en hel del i sina matcher och formen är sisådär med 3 oavgjorda matcher och 1 seger på de 4 senaste matcherna. Man släpper ju till alldeles för mycket chanser bakåt och mot ett lag som Djurgården som är toktaggade tror jag det kan bli ödesdigert. Speciellt kring statistiken på hörnor.

Målmässigt tror jag nog man kan hota här, fast hörnmässigt är det klasskillnad och varit så en längre tid dessa lag emellan. Sen är Örebro inget erkänt hörnlag som Djurgården är. På de 8 senaste matcherna har man förlorat hörnorna med minst 2 stycken i 5 matcher. Flera av dom rena rama hörnkrossen och speciellt på bortaplan då. Men bara i senaste matchen hemma mot Gefle förlorade man hörnorna med hela 3-10. Så nej Örebro är inget hörnlag alls, inte framåt i alla fall.

Tror på ett taggat Djurgården i bra form och som alltid skapar mycket hörnor. Man lär trumma på från start här. Så länge det inte trillar in mål å det grövsta för Djurgården känner jag mig rätt bekväm med dagens spel här. Djurgården -1.5 hörnor till oddset 1.80 hos Unibet är bra. En insats strax över medel spelas.
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback