Reklam

Djurgården - IFK Göteborg: (AH: -1,0) 1

Matchcenter
15 april 2019 at 19:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Tele2 Arena
11 apr 2019 at 21:13 (Uppdaterad 15 apr 2019 at 20:51) 11/04
33
0
Chance (1-X-2) including handicap: 40-40-20%
Spelvärde: 120,80%
Lägsta spelbara odds: 1,50
Units: 4/10
Hit/Miss: 2-1
Bet365 Spela nu hos Bet365

Nyckelfaktor:
- Djurgården har haft lätt mot IFK Göteborg det senaste och har 5 raka segrar mot Blåvitt i Allsvenskan.
- Djurgården har högre kvalitet i truppen och försvarsspelet såg bättre ut när Erik Berg (Fd Johansson) kom in i mittlåset mot Örebro.
- Blåvitt var inte “3-0 bra” senast mot Elfsborg utan snarare ett riktigt svagt Elfsborg som var på andra sidan.
- André Calisir gick av skadad mot Elfsborg. In kom Da Graca. Calisir förväntas
missa matchen och då startar troligtvis Da Graca. En stor försvagning
- Matchen spelas på konstgräs som Djurgården behärskar bäst.


Djurgården har inlett säsongen bra och körde över Örebro på bortaplan senast. Nya anfallaren Turay har börjat bra och gjort 2 mål på 2 matcher. Med Erik Berg senast mot Örebro såg även försvarsspelet stabilt ut.

Under IFK Göteborg - Elfsborg var Blåvitt riktigt skakiga och inte förrän Blåvitt gjorde 1-0 började det se bra ut. Framförallt Blåvitts högerkant med Nygren och Ohlsson imponerade. Fast när spelet var på Blåvitts vänsterkant med Wernersson och Kharaishvili såg det riktigt skakigt ut. Wernersson är riktigt svag i försvarsspelet och får dålig hjälp av Kharaishvili. Det kommer Djurgården att utnyttja. AFC gjorde i premiären och blev förvånad över att Elfsborg inte försökte göra det.

Med Da Graca från start i backlinjen kommer försvaret vara riktigt svag med både Wernersson och Da Graca som helt enkelt inte håller måttet försvarsmässigt i Allsvenskan.

Lasse Vibe är nu spelklar men kommer inte att starta. Han spelade 45 minuter i en U21 match i veckan och har ca 30 Allsvenska minuter i sig.


Talar emot:
-Blåvitt vann med 3-0 mot Elfsborg och kan ha gett självförtroendet den unga truppen i IFK Göteborg behöver och står för en bra prestation.
-Att Da Graca ersätter Calisir ifall han missar matchen är inte helt säkert. Finns andra alternativ, men om han startar ökar vinstchansen för Djurgården.
-Sist Vibe var i Allvsvenskan var han seriens bästa anfallare. Formen är troligtvis inte den bästa just nu. Svårt att veta  hur mycket han kommer påverka under sina minuter i andra halvlek.
 

  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback