Reklam

Djurgården - IFK Göteborg: Över 2,5 Mål

Matchcenter
23 maj 2021 at 17:30 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Tele2 Arena
21 maj 2021 at 16:38 (Uppdaterad 23 maj 2021 at 19:26) 21/05
6
0
Chans (över-under): 60-40%
Spelvärde: 117,60%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 0-0
NordicBet Spela nu hos NordicBet

Det är två lag med vitt skilda formkurvor som möts när Djurgården och IFK Göteborg drabbar samman i den åttonde omgången av Allsvenskan 2021. Djurgården har motsvarat sitt favoritskap och återtar serieledningen vid vinst. IFK Göteborg har däremot (ännu en gång) misslyckats med att motsvara de högt ställda förväntningarna inför säsongen. 

Sett till statistiken är det inte mycket som talar för att vi ser några överraskningar i matchen. Senast IFK Göteborg lyckades vinna över Djurgården var i maj 2016.  Efter det vann Djurgården åtta raka allsvenska drabbningar lagen emellan. I den senast matchen blev det dock oavgjort 2-2. 

Djurgården är storfavoriter 

I dagsläget känns Djurgården som ett harmoniskt lag. Det finns mängder av löpstarka och tekniska spelare som samtliga tar ansvar för målfabrikationen. I topp i den interna statistiken återfinns Magnus Eriksson med fem assist och Nicklas Bärkroth med tre mål. 

Det är ännu tidigt på säsongen, men hittills har Djurgården uppvisat ett spel som mycket väl kan ta dem hela vägen fram denna säsong. Ett frågetecken inför mötet med IFK Göteborg är målvakten Aleksandr Vasjutin som tvingades kliva av planen redan efter 26 minuter i derbyt mot Hammarby. 

IFK Göteborg måste vända trenden 

I och med vinsten i den andra omgången mot AIK väcktes förhoppningar om att IFK Göteborg har ett lag som äntligen skulle kunna vara med och utmana om topplaceringarna. Nu hade man ju också Allsvenskans mest meriterade spelare i sitt lag i form av Marek Hamsik. 

Det dröjde dock inte länge innan förväntningarna skulle komma på skam. Redan omgången efter blev det förlust hemma mot Degerfors och efter det har kräftgången fortsatt. Faktum är att vinsten mot AIK är IFK Göteborgs enda hittills denna säsong och efter 4 raka oavgjorda matcher är laget i stort behov av ett trendbrott. 

Speltips Djurgården – IFK Göteborg 

Vi har svårt att tro att IFK Göteborg på allvar skall utmana ett formstarkt Djurgården. Oddsen talar också sitt tydliga språk gällande Djurgårdens favoritskap. På Unibet ligget oddset för hemmavinst på 1.75, medan det är på hela 5.60 för bortavinst. Vem hade trott det innan säsongen startade? 

Vi tippar på en hemmavinst och över 2.5 mål. 

  • 100% upp till 100 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback