Annons

Diego Sebastian Schwartzman - Francis Tiafoe: 1 - Speltips & Rekar

Matchcenter
3 september 2022 at 21:50 - Tennis, USA - Grand Slam |
Louis Armstrong Stadium
3 sep 2022 at 14:25 (Uppdaterad 4 sep 2022 at 00:57) 03/09
78
0
Chans (1-2): 43-57%
Spelvärde: 129,00%
Lägsta spelbara odds: 2,33
Units: 8/10
Hit/Miss: 0-3
Bethard Till Bethard
Man ska vara lite försiktig när två spelare som man vet att man är dålig på att värdera möts, men man får samtidigt inte vara rädd.

Det är bara att säga det till att börja med. Jag tycker Schwartzman är en riktigt, riktigt bra spelare. Jag tycker att Tiafoe är rätt medelmåttig.

Så är det. Jag är relativt dåligt lämpad för att värdera matchen. Men allt är relativt.

Schwartzman är inte där han var för något år sen, men då ska man veta var han var då. Han var då konstant och nosade på att vara topp-10 i världen och det under en tid då bredden på toppen var klart bättre än den är nu. Nu är han lite sämre, men jag skulle definitivt säga att han är en topp-20 spelare. Han är 17 på årsrankingen. Den ganska snabba hardcourten i US Open passar honom. Och ja, han är inte ofarlig.

Som jämförelse är Tiafoe 40 på årsrankingen. Hur får man ihop det? 40 mot 17. Båda bäst på hardcourt. Och 40 är storfavorit? Ja, det är lite konstigt, det är det.

Det handlar förstås om form och om hur spelarna sett ut hittills under turneringen. Schwartzman vann visserligen i raka set mot Popyrin i andra omgången, men det var inte övertygande med enbart jämna set. Det jag tror många missar där är att Popyrin var riktigt bra. Det som jag tror skrämmer folk mest är att Sock hade honom ordentligt på gaffeln i omgång ett men Sock sänktes där av skada. Schwartzmans form är oklar, men inte katastrofal. 

Tiafoe har slagit Giron och Kubler enkelt. Giron och Kubler. Ja, det är inte fältets två bästa spelare direkt.

Tiafoe har serven att luta sig mot här. Han kommer få mer gratis på den än Schwartzman får på sin då Shcwartzman ju inte har någon serve. Men i spelet, kommer inte Schwartzman vara bättre där? Jag tror det, och jag tror han har alla möjligheter i världen att vinna den här matchen.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback