Reklam

Deportivo La Coruña - Las Palmas: Över 2,5 Mål

Matchcenter
17 mars 2018 at 13:00 - Fotboll, Spanien - LaLiga
Estadio Municipal de Riazor    Juan Martínez
17 mar 2018 at 11:51 (Uppdaterad 17 mar 2018 at 15:00) 17/03
84
0
Chans (över-under): 57-43%
Spelvärde: 104,31%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 5/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Extremt viktig lunchmatch från La Liga under lördagen där Deportivo La Coruña tar emot Las Palmas hemma på Riazor. Här kommer det bli full gas framåt från båda lagen och därmed tror jag på en hel del mål i matchen.

Deportivo La Coruña har inte haft någon av sina bättre säsonger så här långt då laget placerar sig som nästjumbo i tabellen med endast 19 poäng på kontot. I och med att Levante vann under gårdagen så är det nu hela åtta poäng upp till säker mark för Deportivo, vilket innebär att det inte är något annat än seger som räknas i dagens match. Vi kan därför förvänta oss plattan i botten från hemmalaget och jag tror det blir en liknande matchbild som näst senast mot Eibar (1-1). Nu gick det mötet under 2,5 mål men det var enbart på grund av att målvakt Koval drog på sig ett rött kort efter dryga halvtimmen, annars kan jag garantera att vi fått se minst ett mål till där. Det fanns faktiskt tillräckligt heta lägen för att överspelet skulle varit i hamn redan efter kvarten spelad i det mötet. Ett offensivt hemmalag innebär att de även kommer blotta sig defensivt och där har vi det stora problemet denna säsong. 59 insläppta mål är sämst i La Liga och det blir ett snitt på strax över 2 insläppta bollar per match.

Las Palmas har inte heller haft någon strålande säsong då laget placerar sig på en 18:e plats i tabellen med 20 inspelade poäng. Något bättre läge än Deportivo men samtidigt är det hela sju pinnar upp till Levante på säker mark. Det betyder att Las Palmas inte kan resa till Riazor och nöja sig med något oavgjort resultat, de måste lägga beslag på samtliga poäng för att få kontakt med lagen ovanför strecket. Kikar vi till lagets senaste bortamatch, mot Celta Vigo (1-2), så trodde jag att vi skulle få se ett ganska defensivt Las Palmas som backade hem, men så var inte fallet. Paco Jemez är känd för sin offensiva taktik och det kommer givetvis inte bli någon förändring på den mot den här typen av motstånd. De har alla möjligheter att straffa ett defensivt svagt Deportivo, men frågan är om de har vad som krävs för att hålla ihop det bakåt? Nu är dessutom mittback Galvez avstängd och när Bigas fortfarande går skadad så innebär det lite bekymmer i de bakre ledet. Nu lär David Garcia hoppa in på mittbacken idag och han har inte roliga siffror den här säsongen. På de fem matcher han spelat så har nämligen Las Palmas släppt in 18 (!) mål.

Talar för spelet:

  • Med ett avstånd på åtta och sju poäng upp till Levante ovanför strecket så är det inget lag som är intresserade av ett oavgjort resultat här. Det lär ge oss en passande matchbild med två lag som vill framåt.
  • Deportivos senaste hemmamatch mot Eibar bjöd på ett ruskigt tempo från start där målchanserna verkligen haglade. Jag tror vi får se något liknande idag på ett livligt Riazor.
  • Vi har en hel del defensiva bekymmer hos båda lagen. I hemmalaget stryker vi Boveda samt Luisinho och hos gästerna kommer inte Galvez eller Bigas till spel. Helt klart ett plus för överspelet.

Talar emot spelet:

  • Det kan bli så att vi får se mer kamp än skönspel när det är så otroligt viktiga poäng på spel.

/[email protected]

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback