Reklam

Degerfors - Västerås SK: 1

Matchcenter
14 mars 2021 at 16:00 - Fotboll, Sverige - Svenska Cupen
12 mar 2021 at 15:49 (Uppdaterad 14 mar 2021 at 18:35) 12/03
6
0
Chans (1-X-2): 80-10-10%
Spelvärde: 128,00%
Lägsta spelbara odds: 1,25
Units: 10/10
Hit/Miss: 2-2
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas

Degerfors är nykomling till Allsvenskan 2021 och har imponerat under gruppspelet av Svenska Cupen och är vidare till kvartsfinal. Där väntar överraskningen Västerås som slog ut självaste Malmö FF i gruppspelet och tog sig vidare välförtjänt. När många hade trott att Elfsborg respektive MFF skulle ta sig vidare från grupperna är det istället Degerfors som tar emot Västerås SK i kvartsfinalen av Svenska Cupen.

Degerfors gick rent i gruppspelet

Nykomlingen Degerfors inledde med seger borta ot Elfsborg och därefter avfärdades Falkenberg och Utsiktens BK. Totalt blev det sex mål framåt och endast ett insläppt för nykomlingen som nu är tillbaka i finrummet där de hör hemma. Om de fortsätter med det fina spel de haft under gruppspelet kommer de säkerligen hålla sig kvar i högsta serien när vi summerar säsongen i början på december.

Nyförvärv är bland annat Anton Kralj, Sargon Abraham, Jonathan Tamimi och Nicklas Maripuu. Kloka värvningar och det blir intressant att se om de kan fortsätta succén genom att nå semifinal och ta en seger mot Västerås SK.

Läs också vår genomgång av Europa League

Västerås är ett starkt cuplag

Västerås inledde årets cupspel med en dundersensation mot mesta mästarna Malmö FF efter seger med 2-1 i Malmö. Efter 0-0 mot Halmstad i match två behövdes det en seger mot GAIS i sista omgången. Då går Västerås och vinner med 3-0 vilket betyder att de spelar kvartsfinal i Svenska Cupen.

Laget hamnade sjua i Superettan förra säsongen och något liknande är att vänta denna säsong. Skulle laget vinna borta mot Degerfors vore det en stor skräll och tyvärr för deras del tror vi äventyret tar stopp här.

Degerfors tar sig vidare

Stora Valla har mycket att se fram emot då klubben är i Allsvenskan igen. Efter lottningen var färdigställd stod det klart att Degerfors har en ypperlig chans att nå semifinal i Svenska Cupen. Även där kan de få fördel av hemmaplan då de gick rent och har en bra målskillnad att stå på.

Det var imponerande av Västerås att vinna borta mot MFF men nu tror vi lyckan är slut för klubben den här turneringen.

  • 100 kr freebet i välkomstbonus! Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet

Kommentarer

Feedback