Reklam

Dalen - Visby: 2

4 mars 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
4 mar 2018 at 12:20 (Uppdaterad 4 mar 2018 at 18:15) 04/03
66
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 46-54%
Spelvärde: 123,12%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 7/10
Hit/Miss: 1-3
Unibet Spela nu hos Unibet
Det är många spännande hockeymatcher i eftermiddag och en av dem är den avgörande matchen mellan Dalen och Visby. I mitt tycke så är jag helt klar vilket lag jag tror kommer ta den sista och avgörande matchen.

Dalen vann match ett nere på Gotland med 2-0 och hade skaffat sig ett guldläge att ta sig vidare nu under helgen, men nu är det helt plötsligt en match som avgör efter att Visby igår vann matchen med 2-1 i sudden. Dalen är ett lag som på pappret kanske inte sticker ut speciellt mycket, men man gör det bra efter sina förutsättningar och man kan ibland skrälla till det även mot bra lag. Jag tror dock att det är slutet för dem efter den här matchen idag. Visby vann igår med 2-1 i sudden och även fast det var jämnt resultatmässigt så var det inget snack om att det var en rättvis seger. Man var bättre rakt igenom hela matchen och fortsätter man att spela så bra så kommer Dalen inte att orka idag. Jag tror trots att det är Dalens som har fördelen av att spela på hemmaplan så tror jag Visby gynnas mer av det. Visby har spelat upp sig rejält efter att ha haft en riktigt dålig start på allettan och de sista veckorna har man tagit flera fina skalper. Bland annat har man slagit Kristianstad med stora siffror. Visby är ett grisigt lag helt enkelt och de spelar ganska fult, samt ett bra försvarsspel, vilket gör att de blir ganska svåra att få hål på. Dalen har inte imponerat offensivt och tror inte de kommer att göra fler än två mål idag och då bör Visby ha goda segerchanser här.

Talar för spelet

  • Spetskompetensen talar för bortalaget här. Visby må ha haft problem att hitta en riktig förstafemma, men när man jämför lagen med varandra så känns Visby klart bredare som lag.
  • Dalen är på hemmaplan och då kommer man förmodligen att försöka att föra spelet lite mer än man gör på resande fot. Det passar dem inte speciellt bra och med tanke på att Visby är bra bakåt så tror jag att Visby kommer få fina kontringslägen.
  • Tycker även att målvaktsfrågan talar för Visby här. Sammy Gustavsson har varit skadad under en tid, men är tillbaka sedan några veckor nu och var bra i torsdags och även riktigt bra igår. Elmgren i Dalen är duktig utan tvekan, men man saknar fortfarande förstemålvakten Anton Svensson.

Talar emot spelet

  • Som alltid när det är avgörande playoffmatcher så är det i regel tighta matcher. Det är väldigt små marginaler som avgör och det gäller att ha stolparna på rätt sida idag helt enkelt.
  • Visby har haft svårt att hitta de spelarna som man alltid kan lita på när det är tufft. Man är breda och har på pappret ett bra lag, men ändå lite oroande att man inte har någon ”riktig” poängspruta den här säsongen.

Jag tycker att Visby varit bättre över två matcher och jag tycker att man är värda att gå vidare. Man har ett bättre lag på pappret och har de en normal dag så vinner dem. Under gårdagens match så tycker jag det visade sig vilket lag som var bäst och hoppas det fortsätter så. Jag testar Visby inklusive övertid/straffar till oddset 2.28 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Odds på film och politik
Feedback