advert

Columbus - St Louis

11 november 2016 at 15:58 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Columbus tar under natten mot söndag emot St Louis på hemmaplan där man brukar vara tuffa att möta. Blue Jackets har ett högt målsnitt och har imponerat stundtals under inledningen, men hur länge håller det i sig?

Columbus spelade vi på häromnatten när man löste minst tre mål hemma mot Anaheim. Idag tar man emot ännu ett förmodat topplag i den här ligan när St Louis kommer på besök. Columbus har blandat och gett den här säsongen och har ett av ligans högsta målsnitt och det mycket tack vare 10-0 segern mot Montreal. Jag är ganska imponerad av deras offensiva spel på hemmaplan, men i grund och botten om man ska vara ärlig så är CBJ ett ganska mediokert lag som för tillfället lever mycket på sin energi. All heder i matchen mot Montreal, men samtidigt var det en riktigt bedrövlig insats från Habs sida. Att målen fortsätter att komma när man redan leder ganska tidigt med ett par mål är dock imponerande. Matchen efter när man vann med 3-2 mot Ducks var energin inte alls densamma som matchen innan. Endast 18 skott på mål framåt och ett Anaheim som var klart bättre spelmässigt och kanske också egentligen var värda mer än en poäng. Efter det åkte man till Boston och fick stryk med 5-2. Columbus har gjort det bra i inledningen helt klart, men deras spelsätt är alldeles för ostabilt för att hålla i längden. Man släpper till alldeles för många målchanser och tillslut lär det också straffa sig mer än vad det gör nu. Dessutom har man inte materialet till det. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund.

St Louis har inte gått som man förväntat sig heller, men lär trampa igång ju längre säsongen lider. Idag är ett bra steg tycker jag när man möter ett lag som man på pappret är bättre än. Det som varit problemet hittills är väl att man inte fått igång målskyttet på samma sätt som förra säsongen. Spelmässigt har det inte varit några problem. Man skapar lägen, har ett bra försvarsspel och målvakterna gör oftast vad dem ska göra. Det är målen som måste dit och det är oftast bara en grej som har fastnat i huvudet när det gäller bra lag som inte får in pucken. Idag kommer man förmodligen få vara spelförande och skjuta en bit över 30 skott, vilket kommer resultera i en hel del målchanser. Tittar man på Columbus som haft svårt att tillochmed skapa målchanser de senaste matcherna så kommer få det otroligt svårt idag också med tanke på att Blues är väldigt trygga i sitt eget defensiva spel. St Louis har två raka förluster, dock mot två bra lag i form av Chicago och Nashville. Båda de lagen är stabila över hela banan och det är inte Columbus. Man kommer få sina chanser att avgöra matchen idag och jag litar också på att man kommer ta den möjligheten. Ingen målvakt bekräftad och inga skador att rapportera om från något lag. St Louis vann mötet hemma för en dryg vecka sedan med 2-1 i sudden.

Columbus har varit bra i inledningen, men i grund och botten är Blues ett bättre hockeylag. Mitt spel denna natt blir St Louis ML till oddset 1.82 hos Unibet. Insatsen blir medel och stannar på 5 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback