advert

Columbus Blue Jackets - Anaheim Ducks: 1

Matchcenter
2 december 2017 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
Nationwide Arena
30 nov 2017 at 16:55 (Uppdaterad 2 dec 2017 at 06:09) 30/11
40
0

Chans (1-X-2): 59-20-21%
Spelvärde: 113,87%
Lägsta spelbara odds: 1,69
Units: 7/10
Hit/Miss: 4-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Redan nu känner jag att vi ska kliva in på detta spel. Columbus tar under natten mot lördag emot Anaheim och med tanke på skadesituationen hos gästerna så känns några poäng ganska långt borta i mitt tycke. Columbus är bra och är inställningen rätt till den här matchen så orkar inte Anaheim.

Den största anledningen till det här spelet är inte om hur bra Columbus är, utan mer om läget i Anaheim för tillfället. Bortalaget klev in till den här säsongen i motvind redan från start med entuff skadelista. Ju längre det gått så har den egentligen bara blivit större och där fler tongivande spelare nu finns. Ducks spel den senaste tiden har egentligen gått ut på att försvara och sedan gå på kontring, något som funkat helt okej. Att däremot få uppemot 35-40 skott emot sig och tillbringa för mycket tid i egen zon i varje match tär såklart på spelarna. Det är ingen optimal situation, men man får göra det bästa av det. Senast vann man dock efter att återigen varit ganska bleka, men väldigt effektiva. Jag har svårt att se Anaheim gör två riktiga superinsatser såhär efter varandra och att åka till Columbus är aldrig lätt. Det blir inte lättare av att Columbus faktiskt utvecklats och blivit ett av de vassaste lagen i ligan, speciellt på hemmaplan. Nej, oddset kanske är aningen lågt med tanke på att det är NHL, men Anaheim orkar väl aldrig en till match?

Talar för spelet

  • Skadesituationen hos Anaheim är brutal. Sju spelare på skadelistan där bland annat Rakell, Perry, Getzlaf, Kesler och Eaves finns. Man skeppade dessutom iväg Sami Vatanen till New jersey i utbyte mot Adam Henrique och Joseph Blandisi. Det är tunga namn som så småningom kommer att komma tillbaka.
  • Ducks går på hälarna i mer eller mindre varenda match för tillfället. Det tar på kraften och när man äntligen lyckades vinna förra matchen så tror jag mer att det blev en mental urladdning än att det stärkte gruppen. Innerst inne vet de om att CBJ är ett bättre lag just nu.
  • Columbus är ett av de bästa hemmalagen i ligan. Förra året var man en maktfaktor och även denna säsong har startat bra med nio vinster av tretton möjliga.
  • Formen. Columbus spelar bra, vinner matcher, skapar mycket lägen och släpper till väldigt få skott. Anaheim är tvärtemot för tillfället och det om något borde också vara en bra anledning till att spela detta.

Talar emot spelet

  • Underskattning. Det är en av få saker som talar emot detta. Alla vet att normalt sett när ett lag på pappret är bättre än det andra så finns det alltid en risk för underskattning.
  • De spelarna som normalt sett inte får lika mycket istid som superstjärnorna får just nu mer än vad de brukar och något som Anaheim dock ska ha cred för är deras kämpaglöd för det finns inte många som viker ned sig.

Skadesituationen, formen och ja det mesta talar för hemmaseger här. John Gibson kan inte stå på huvudet varje match. Mitt spel blir därför Columbus att vinna under ordinarie sextio minuter.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback