Reklam

Colorado Avalanche - St. Louis Blues: 1

Matchcenter
8 april 2018 at 03:00 - Hockey, USA - NHL
Pepsi Center
7 apr 2018 at 10:30 (Uppdaterad 8 apr 2018 at 06:10) 07/04
55
0

Chans (1-2): 55-45%
Spelvärde: 100,65%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss:
Bethard Spela nu hos Bethard
Oj, vilken match vi kommer att få natten mot söndag. Colorado och St Louis möts i Denver där vinnaren kommer ta den sista wildcard-platsen till slutspelet. Här går jag på magkänslan och säger att hemmalaget har en fördel pågrund av just hemmaplan.

Colorado har nu länge haft chansen att dra ifrån St Louis med tanke på att Blues förlorade fyra raka matcher ända till igår. Avs har dock haft ett ganska tufft spelschema och de har även dem inte lyckats plocka några poäng. Nu är det en match kvar och den mot laget som utmanar dem om den sista platsen. Colorado ligger ett poäng bakom Blues, men vid vinst så kliver man om dem i tabellen. Det kommer bli en otroligt tight match, men känslan är att det är just två saker som kommer vara avgörande idag till Colorados fördel. Hemmalaget må inte heller ha tagit vara på sina chanser att dra ifrån när St Louis fått stryk, men känskan är att Blues har klantat till det helt enkelt. Man slarvarde bort det mot Vegas på bortaplan. Åkte sedan och mötte ett avhängt Arizona och får stryk med 0-6. Sedan på hemmaplan mot Washington fick man stryk, som dessutom kvällen innan hade säkrat förstaplatsen i sin division. Och framförallt näst senast när man var överlägsna Chicago och hade allt klart med tio minuter kvar av matchen, men lyckas ändå förlora med 3-4 i ordinarie tid. Igår vann man visserligen rättvist mot Chicago, men det känns ändå på något sätt som man redan innan skjutit sig själva i foten. Det kommer bli stentufft, men framförallt två saker talar för Avs och det tror jag räcker idag.

Talar för spelet

  • Colorado är grymt starka på hemmaplan. Är det någonstans man utmanar alla lag så är det i Pepsi Center. Blues är svagare på resande fot och jag tror Avs blir för tuffa på bortaplan.
  • Varlamov vs Allen är en klar fördel för ryssen. Allen har lyckats pricka in en riktig formsvacka och har de flesta gånger i sin karriär vikt ned sig när det väl gäller. Igår spelade man Hutton och han gjorde det bra. Idag ska återigen Allen in i kassen och det känns på något sätt fel?
  • Blues är alltså back-to-back i säsongens viktigaste match. Uppladdningen är såklart inte optimal för en såhär pass viktig match och det är klart det är en liten fördel för hemmalaget här.

Talar emot spelet

  • Jag tycker att Blues på pappret är ett lite bättre lag. Skulle jag få välja ett av dem som har störst chans i Stanley Cup så väljer jag utan tvekan Blues.
  • Head-to-head. St Louis har trots allt vunnit åtta av dem tio senaste mot Colorado och har således ett mentalt övertag.

Det kommer bli en grym match att se. Jag kommer gå på min känsla här och det är att Colorado är riktigt starka på hemmaplan och har en bättre målvakt. Jag kommer därför att testa Colorado inklusive övertid/straffar till oddset 1,83 hos bethard.

Lycka till!

/Heden

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback