Reklam

Chicago Blackhawks - San Jose Sharks: Sharks Ö3.5 (inkl OT/SO)

Matchcenter
27 mars 2018 at 02:30 - Hockey, USA - NHL
26 mar 2018 at 17:05 (Uppdaterad 27 mar 2018 at 05:54) 26/03
43
0
Chans: 50%
Spelvärde: 110,50%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-4 str
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Chicago tog senast slut på sin förluststreak och vann med 3-1 borta mot Islanders. Idag är man tillbaka hemma i United Center för att möta ett formtoppat San Jose och jag tror återigen att man kommer få det väldigt tufft.

Chicagos säsong är som bekant över och nu ska man bara spela av de återstående sex matcherna innan de flesta kliver in på en lång och välbehövlig ledighet. Det känns som att Chicagos spelare kan behöva ett par veckor/månader extra för att återfå suget på ishockeyn med tanke på hur den här säsongen sett ut. Man har haft stora problem under en väldigt lång tid och vad det beror på är svårt att säga. Man har haft ett lojt försvarsspel, målvakter som kanske inte övertygat och dessutom väldigt dålig utdelning offensivt sett mot vad dem egentligen borde kunna ha med den truppen. I vilket fall så ligger man tredje sist i Western Conference och det är förmodligen en placering man kommer behålla hela vägen till slutet. Idag möter man San Jose som startade säsongen lite trevande, men som vuxit ju längre säsongen gått. Man gjorde för ett tag sedan en trejd som visat sig vara guld värd för Sharks. Man bytte till sig Evander Kane och han har gjort stor succé i sin nya klubb. Han är en spelare som kanske spelat i fel lag under en väldigt lång tid där han inte kunnat visa sin rätt kaliber som hockeyspelare. Nu spelar han i ett lag som har höga ambitioner och då har hans kvalitéer kommit fram. Sharks ligger på en stabil andraplats i sin division, men kan med lite flyt nå förstaplatsen. Det krävs då att man fortsätter att vinna och med tanke på den formen man besitter så tycker jag inte dagens match borde vara några problem. Jag är dock lite rädd för grundkapaciteten i Hawks och kommer därför istället att välja ett målspel på bortalaget. Det ger ett lite roligare odds än moneyline och tror man löser minst fyra mål idag igen.

Talar för spelet

  • Formen. Chicagos form är usel trots segern senast och att man vann kan lika gärna också bero på att Islanders såg minst lika omotiverade ut som Hawks brukar göra. Sharks har lite mer att spela för och har god målform.
  • Evander Kane. Ja, han får en egen punkt här. Tolv poäng på lika många matcher och tio vinster av tolv möjliga sedan hans intåg hos Sharks. Sju gjorda mål framåt och kommer fortsatt vara en viktig kugge för detta lag. Han har höjt San Jose som lag.
  • Målvaktsfrågan är ett fortsatt stort problem för Chicago. Forsberg gjorde det bra senast och lär stå igen, men hans insatser den senaste tiden är väl inget som skrämmer direkt ändå. Chicago har släppt in minst fyra mål i fem av de sex senaste matcherna.
  • Chicago på hemmaplan brukar betyda offensiv ishockey. Sharks kommer att få riktigt bra målchanser i den här matchen och bör kunna förvalta dessa bra.

Talar emot spelet

  • Det kan bli en ”död” match. Sharks har ingen stor anledning till att gå framåt så länge man leder matchen. Jag tror dock att Chicago kan smälla dit några puckar och då behövs säkert minst tre mål göras för att vinna matchen. Får Chicago dock inte hål på Sharks, vilket är stor risk så finns det ingen större anledning att gå framåt.

Jag tycker att det här är en match som Sharks ska vinna. Det är dock bortaplan och därför vågar jag mig inte riktigt på raka tvåan och moneyline-oddset är lite tråkigt, men funkar för den fege. Jag testar dock San Jose över 3.5 mål inklusive övertid/straffar till oddset 2.21 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback