advert

Cesena - Ascoli

28 januari 2017 at 16:00 - Fotboll, Italien - Serie B
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Cesena är som sagt igång på riktigt efter en dålig inledning av säsongen och hemma på konstgräset är man riktigt starka. Ascoli har visserligen gjort bra resultat på bortaplan men är i grunden mer stabilare på hemmaplan och tror man får det riktigt svårt här.

Efter att ha slagit ut Sassuolo ur cupen så fick Cesena 3-3 borta mot Perugia i senaste ligaomgången, där man var 15 min ifrån en seger. Men trots att det var två bortamatcher med bra resultat så är det ändå hemma på konstgräset man är som starkast. Man var det starkaste hemmalaget ifjol (om jag inte minns helt fel) och man är minst lika starka denna säsong. Tycker att vi stryker ett streck över inledningen av säsongen som onekligen inte speglar Cesenas kapacitet alls. Det som dock speglar deras kapacitet är senaste tidens hemmasegrar, fyra raka för att vara exakt (2-0, 3-0, 3-0, 3-1). Och man må ligga tredje sist, men man är trots allt tippade att kvala till Serie A och tror fortfarande att man kan nå dit och en seger här är det enda som gäller.

Till denna match så stryker vi backarna Ligi och Capelli och det är två avbräck i defensiven. Capelli har dock varit skadad större delen av säsongen och ses inte som något nytt avbräck direkt. Annars har man en bra trupp redo att skjuta hem 3 poäng.

På andra sidan har vi ett Ascoli som är ett mittenlag som max kan jag tycka. Tycker dessutom att man är ett mer stabilare lag på hemmaplan kontra bortaplan. Visst har man skrapat ihop efter poäng på bortaplan än vad man gjort på hemmaplan men det är ju inte så att man varit det bättre laget i många av matcherna, snarare tvärtom. Framförallt i bortamatcherna mot Carpi och Benevento där man blev helt överkörda på planen men hade tur nog att peta in baljor samtidigt som målvakten storspelade, sen blev man kanske inte överkörda mot Avellino och Cittadella men nog hade man en del flyt på annat sätt i de matcherna (läs rött kort med sig och straff). Och som jag läser den här matchen så kan jag inte se hur man ska ta poäng ifall Cesena bara kommer upp i en normal nivå.

Man saknar dessutom superviktige anfallaren Cacia som är den spelare som måste skjutit hem mest poäng i Ascoli denna säsong, även bäste målskytt i laget. Sedan tidigare saknas även ordinarie mittfältaren Bianchi och svenske mittfältaren Hallberg har lämnat laget.

Tycker det är klasskillnad här mellan hemmastarka Cesena och ett Ascoli som fått mer än vad man kanske förtjänar på resande fot denna säsong. Tror ett formstarkt Cesena bara vinner här. Jag spelar Cesena att vinna till 1.74 hos Mobilbet. Vi skjuter in en tyngre insats på det!
  • Bra mobilversion
  • Generösa kampanjer
  • Enkla betalningar

Kommentarer

Feedback