advert

Celta Vigo - Valencia

6 november 2016 at 17:15 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04
1
0


Söndagen bjuder på flera fina möten i La Liga och en av dessa hittar vi på Balaidos där Celta Vigo tar emot Valencia. Två lag som utan tvekan har sina styrkor i det offensiva och jag tror det kommer svänga ordentligt i den här matchen. Tung insats på mitt spel i matchen!

Celta Vigo har gjort det riktigt bra på slutet, efter en tung start på säsongen, och placerar sig just nu på en 9:e plats i La Liga med 14 inspelade poäng. I senaste ligaomgången bjöd de ljusblå på en ordentlig show, tillsammans med Las Palmas, i en match som slutade 3-3 på Gran Canaria. Till en början fick vi se ett äckligt effektivt Celta Vigo som hade 3-0 redan efter 21 spelade minuter, med frisparksmål från Wass och sedan två strutar från formstarka Aspas. Men Las Palmas är oerhört tunga att möta och Celta orkade helt enkelt inte stå emot. Las Palmas reducerade och efter det röda kortet på Sergio Gomez så var det en kamp för Celta att hålla en poäng. Offensivt är Celta Vigo riktigt starka på papperet och på slutet har man även fått ut detta på planen, men defensivt vet jag inte vad man håller på med vissa gånger. Det finns inte alls samma bredd i det defensiva och då kan veckans match mot Ajax sitta i benen på vissa spelare.
Till matchen mot Valencia så finns det defensiva bekymmer hos Celta Vigo som saknar avstängda duon Mallo samt Gomez. Två startspelare en normal dag och när man nu troligtvis får kasta in Planas och Fontas så ser det inte alls stabilt ut. Dessa herrar spelade i veckans match mot Ajax och tre insläppta mål där säger det mesta, det var virrigt. Förutom Mallo och Gomez stryker vi även Orellana som slog upp sin skada igen. Ett avbräck för det offensiva men Celta har sprutat in en hel del mål även utan honom, så det ser jag inte som någon större fara.

Valencia har haft en tung säsong hittills och parkerar just nu på en 14:e plats i tabellen med 10 inspelade poäng. Laget har endast en poäng till godo på Sporting Gijon under nedflyttningsstrecket och givetvis är detta under all kritik i en klubb som Valencia, speciellt med tanke på det spelarmaterial man ändå har. Men det har sett betydligt bättre ut sedan Prandelli kom in och jag tycker att Valencia förtjänade mer än en poäng i de två senaste matcherna mot Barcelona (2-3) och Deportivo (1-1). Att ta sig till lägen är knappast något bekymmer hos Valencia, det gör man match efter match. Men i avgörande lägen har det inte alls fungerat och den största syndabocken av dem alla är anfallaren Rodrigo som borde gjort tre mål senast mot Depor. Men Valencia släppte även till en hel del lägen mot Deportivo och nu ställs man mot ett lag som kommer sätta dit bollarna när chanser dyker upp. Med starka resultat i ryggen så hade Valencia kunnat nöja sig med ett oavgjort resultat här, men nu måste man ju helt enkelt gå för vinst.

Hos gästerna stryker vi skadade Gaya samt avstängda Enzo Perez till söndagens match på Balaidos, utan tvekan två defensiva avbräck. Medran lär säkerligen gå in och ersätta Perez på mittfältet och det tycker jag utan tvekan gynnar överspelet. Offensivt finns det inga nya avbräck att rapportera!

Efter 1-0 förlusten i hemmapremiären mot Leganes så har Celta Vigo bjudit på målkalas efter målkalas hemma på Balaidos. En grym offensiv, som vilades i veckan mot Ajax, tillsammans med defensiva avbräck tror jag innebär ett nytt målkalas hemma i Vigo. Överspelet spelas och vi gör det med en tyngre insats till 1,73 hos ComeOn.

/[email protected]
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback