advert

Celta - Real Madrid 5/2 *INSTÄLLD*

5 februari 2017 at 21:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:25 07/04


I skrivande stund har jag precis sett klart det spanska cupmötet mellan Celta Vigo - Alaves och det ligger till grund för mitt speltips under söndagens möte mellan Celta Vigo - Real Madrid. Hemmalagets tränare Berizzo kommer troligtvis rotera kraftigt i det här mötet och de nyckelspelare han trots allt sätter ut på planen måste ha tunga ben. Klar fördel för marängerna!
Celta Vigo spelade alltså det första mötet utav två i semifinalen av Copa del Rey under torsdagskvällen, ett möte som slutade mållöst efter mer krig än skönspel. Det regnade ordentligt i Vigo under kvällen så planen såg allt annat än lättsprungen ut, vilket givetvis är väldigt positivt för vårt spel. Något annat som jag gillar är att Berizzo går in med full kraft i cupen, vilket han verkligen visat i de två senaste ligamatcherna. Kikar vi till matcherna mot Sociedad (0-1) och Leganes (2-0) så har han använt sig utav 3-4 ordinarie startspelare, något mer än så lär vi inte förvänta oss här heller. Dessutom så har dessa ordinarie spelare en mycket tung match i benen, så de kanske inte orkar vara så bärande som krävs här. Det kan räcka till en hedersam förlust mot Sociedad och en vinst mot Leganes, men mot ett fullt motiverat Real Madrid ska det inte gå.
Kikar vi till skadeläget så kommer anfallare Beauvue och målvakt Rubén saknas i det här mötet. Vidare så klev mittback Cabral ut med skadekänning mot Alaves så jag tror inte att Berizzo vågar chansa med honom här. I cupmötet vilades Pape Cheikh, Lemos, Hjulsager, Planas och Señé så det är mycket troligt att dessa herrar kommer in i söndagens matchtrupp.

Real Madrid toppar fortfarande La Liga och har nu skaffat sig ett försprång på fyra pinnar ner till Barcelona och Sevilla, som båda tappade poäng i senaste ligaomgången. Det ska även nämnas att marängerna har en match mindre spelad, så visst är det upplagt för ligaguld. Zidane gick in med en tveksam inställning till Copa del Rey och fick lämna turneringen redan i kvartsfinalen då just Celta Vigo blev för svåra. Det innebär ett utvilat Real Madrid till den här matchen och det tror jag har gjort laget gott då man dras med en del skador i truppen. Både Modric och Marcelo är tillbaka i träning och det är givetvis två nyckelspelare som jag gärna ser på planen under söndagen, speciellt Modric när Kroos nu är avstängd. Kikar vi till spelet på bortaplan så är Real Madrid först på tredjeplats i den tabellen, men samtidigt så har man spelet tre mindre bortamatcher än både Barcelona och Sevilla, så det ska vi inte dra några växlar på. Bortafacit 5-2-1 tillsammans med en målskillnad på 22-7 är riktigt bra.
Förutom avstängda Kroos så ser det ut som gästerna även får klara sig utan Bale, Carvajal och Pepe som alla tre går skadade, även frågetecken för James. Men detta är Real Madrid och det finns en fin bredd i truppen. En spelare som glänst lite extra på slutet är Kovacic som var riktigt bra i senaste matchen mot Sociedad (3-0).

Berizzo lär, precis som i de två senaste matcherna, rotera friskt i startelvan och då tror jag att Celta Vigo är illa ute här. Och även fast han kanske slänger in många ordinarie spelare i elvan så har dessa en mycket tung match i benen. Mycket talar för ett fullt motiverat Real Madrid i den här matchen och jag tror man glider undan till en säker seger i slutändan.

Vi slänger in en insats strax över medel på Real Madrid -1 hos Bet365!
/[email protected]
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback