advert

Celta Vigo - Alaves

2 februari 2017 at 22:00 - Fotboll, Spanien - Copa del Rey
7 apr 2017 at 15:25 07/04
Torsdagskvällen bjuder på den andra semifinalen av Copa del Rey och den utspelar sig på Balaidos där Celta Vigo tar emot Alaves. Celta Vigo har visat fin form på hemmaplan den senaste tiden men jag tror ändå att Alaves kan få med sig ett vettigt resultat inför returen.

Celta Vigo har gått hyfsat bra i La Liga den här säsongen då laget just nu placerar sig på en 8:e plats i tabellen med 30 inspelade poäng. Ett par tveksamma insatser på slutet mot Sociedad (0-1) och Leganes (2-0) men tränare Berizzo har roterat kraftigt i dessa matcher för att gå all-in i cupen. När man nu ställs mot Alaves så har man ett gyllene tillfälle att ta sig till final, ett tillfälle som Berizzo vill ta till vara på. Mycket fin insats i senaste cupomgången mot Real Madrid men i ärlighetens namn så var inte marängerna som bäst i det dubbelmötet och dessutom så var det ingen större satsning på cupen från Zidane. Här ställs man inför en helt annan uppgift mot ett defensivt starkt Alaves som kommer sticka iväg på kontringar, ett spel som jag även tycker passar Celta Vigo bättre.

Ljust skadeläge hos hemmalaget som endast saknar anfallare Beauvue och målvakt Rubén till dagens match. Med många spelare i laget tvingas även Pape Cheikh, Lemos, Hjulsager, Planas och Señé stå utanför matchtruppen.

Alaves har varit en stor överraskning för mig den här säsongen då jag var övertygad om att en nedflyttningsplats väntade. Nu har man inte säkrat något kontrakt ännu men med 11 poäng ner till Sporting Gijon under strecket så ska det inte vara några problem. Det innebär att tränare Pellegrino och hans mannar går in med full kraft till det här cupmötet och Alaves har haft en betydligt enklare resa hit. Laget kommer närmast från ett oavgjort resultat i ligaspelet mot Atletico Madrid (0-0) och där visade man att detta inte är något blufflag. Lite problem med målskyttet under säsongen men det defensiva är otroligt stabilt och det är det primära i det här bortamötet, för att sedan försöka kontraslå Celta. Ett spel som Alaves behärskar till fullo.

Hos gästerna stryker vi backarna Raul Garcia och Einar Galilea som båda går skadade. Raul Garcia har spelat en del matcher på vänsterbacken men han är inte ordinarie på något sätt. Inga större avbräck med andra ord.
Dessa två lag drabbade samman i ligaspelet nyligen och det var en mycket jämn match trots att Celta Vigo spelade hela andra halvlek med en man mer på planen. Det dröjde till 89:e minuten innan Radoja kunde avgöra det mötet till Celtas fördel. Om Alaves håller sig borta från röda kort i den här matchen så tror jag att man kan få med sig ett riktigt bra resultat inför returen nästa vecka.

Alaves +0,75 spelas och vi gör det till 2.00 hos Bet365.
/[email protected]
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns

Kommentarer

Feedback