Annons

Speltips : Casper Ruud - Félix Auger-Aliassime: Ruud tar minst ett set

Matchcenter
13 november 2022 at 14:15 - Tennis, ATP
Centre Court
Uppdaterad
123
+1
Har de senaste tio åren byggt upp landets största tennissajt, vamosrafa.se som sedan några år tillbaka ligger hos Bethard. Har på olika sätt ägnat mig åt tennisbetting i mer än 20 år. Kort sagt, jag kan tennis.
Visa mer
Show less
Chans: 55%
Spelvärde: 107,25%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss:
Bethard Till Bethard
Första matchen av atp-slutspelet. Inte den bästa matchen under slutspelet. Men alla slutspelsmatcher är spännande. Alla är bra. Och här har vi ett helt okej spel.

Man kan nog inte betrakta Ruud som någon favorit inför slutspelet direkt. Jag gör det inte i alla fall. Spelmarknaden gör det inte heller. Men någonstans får man säga att han kanske är lite orättvist ignorerad. Han har i år varit i final i två av de största hardcourtturneringarna som finns. Han har varit långt fram i ett par andra också. Sen så, absolut. Jag tycker att det handlat till stor del om överprestationer. Men ändå, det är lite anmärkningsvärt hur lågt han värderas. 

Jämför man med Auger-Aliassime här så har han definitivt den bättre formen och jag tycker han är den klart bättre hardcourtspelaren av dem. Men det är Ruud som haft de riktiga topparna på underlaget under säsongen.

Sen är det Ruuds form. Den är riktigt svag. Man måste också sätta frågetecken kring hans nivå inomhus. Han har väldigt lite att visa upp från spel inomhus på hög nivå. Auger-Aliassimes form som sagt otroligt stark. Innan han föll mot Rune i semi i Paris hade han vunnit tre raka turneringar och vunnit 16 matcher i rad.

Varför tror jag att Ruud kan vara med och hugga och ta ett set här då?

En stor del är förutsättningarna som spelarna går in till matchen med. Auger-Aliassime förväntar sig nog att ta sig till slutspel med hans form. Ruud är nästan borträknad. Nadal och Fritz finns också i gruppen. Auger-Aliassime har mycket att förlora i den här matchen men ganska lite att vinna. Han räknar nog kallt med att Ruud ska falla mot både Nadal och Fritz och då blir en förlust här mycket dyr.

Dessutom, fantastisk form på Auger-Aliassime, absolut. Men han förlorade tills sist för en dryg vecka sen i en match där jag tycker han var lite sämre än på senare tid. Helt givet att formen nu är kvar? Inte, skulle jag säga.

Spelstilsmässigt en ganska bra matchup för Ruud det här. Auger-Aliassime håller gärna ett högt, malande tempo men tempoväxlar ogärna, precis som Ruud vill ha det.

Nu låter det kanske som att jag ser Ruud som någon slags favorit i matchen. Det gör jag absolut inte. Felix ska vara klart bättre. Men jag tror inte detta blir någon transportsträcka för Auger-Aliassime och jag tycker chansen att Ruud kniper ett set är klart över 50%. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba insättningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback