Annons

Speltips : Carlos Alcaraz - Daniil Medvedev: 1

Matchcenter
20 mars 2023 at 00:10 - Tennis, ATP
Stadium 1, Indian Wells Tennis Garden
Uppdaterad
178
+1
Har de senaste tio åren byggt upp landets största tennissajt, vamosrafa.se som sedan några år tillbaka ligger hos Bethard. Har på olika sätt ägnat mig åt tennisbetting i mer än 20 år. Kort sagt, jag kan tennis.
Visa mer
Show less
Chans (1-2): 55-45%
Spelvärde: 104,50%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-0
Bethard Till Bethard
Final i Indian Wells och vilken jäkla final vi snackar om. Världens näst och tredje bästa spelare, utan inbördes ordning, som båda dessutom visat praktform under turneringen hittills.

Djokovic saknas här i Indian Wells och även i Miami nästa vecka. Han har det fortfarande trassligt med sin antivaccinverksamhet som gör att han i enstaka länder helt enkelt inte är välkommen. USA är ett av dessa, än så länge. Vad det verkar kommer detta ändras under sommaren och han ska då kunna delta i US Open.

Ingen Djokovic och då blir det de här två det handlar om. Alcaraz och Medvedev. Medvedev sliter fortfarande lite med sin ranking och kommer vara rankad femma imorgon oavsett hur den här finalen slutar. Annat på årsrankingen som bara räknar poäng inspelade i år. Där kommer han vara tvåa om han förlorar. Om han vinner går han upp på exakt samma poäng som Djokovic på förstaplatsen. Så han är däruppe, Medvedev. Han belastas bara fortfarande rankingmässigt av sitt usla 2022. Alcaraz då? Han går här för att bli världsetta igen. Förlust här och han ligger kvar som tvåa enstaka poäng efter Djokovic. Vinst och han kör upp på förstaplatsen, flera hundra poäng före Djokovic i så fall.

Ingen dum match, det förstår ni nog vid det här laget.

Men nu ska vi ju spela, och där tycker jag man ska ta Alcaraz nu när oddsen är nästan helt jämna. 

Bara ett inbördes möte. Dels var det på gräs, i Wimbledon faktiskt, och dels spelades matchen 2021 innan Alcaraz slog igenom i den absoluta toppen. Den matchen är helt ointressant.

Så här får man gå på hur man tror att de matchar upp mot varandra och där skulle jag säga att det är stor fördel för Alcaraz. 

Det går nästan inte att slå Alcaraz om man serverar honom möjligheten att själv sätta fart på bollen och även om Medvedev har en fantastisk offensiv, att han under en hel match ska kunna hålla tillräckligt tryck för att inte låta Alcaraz kliva in och börja styra spelet,jag tror inte på det.

Sen har vi det hyperlångsamma underlaget i Indian Wells också. Medvedev har klagat över det i princip dagligen. Något som är lite konstigt egentligen, för jag tycker det ska passa honom rätt bra och även som det sett ut under turneringen, det passar honom helt okej. Men för Alcaraz, det här är ju liksom drömmen. Han får någon liten extra hundradel på sig att ställa in siktet för att sen panga och det är ofta hela skillnaden. Det är svårt eller omöjligt att tempoväxla när man inte har tid på sig. Alcaraz behöver inte mycket tid för att göra det. Här får han lite tid. Och finns det en enda spelare som faktiskt inte ens har problem med att slå igenom Medvedev bara han får lite tid på sig, då ska det vara Alcaraz.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba insättningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback