advert

Calgary - Edmonton

14 oktober 2016 at 18:11 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04

Lagen för ikväll sin andra match i årets grundserie och också den andra mot just varandra. Den första matchen vann Edmonton med klara 7-4, men inatt är det Calgary som har fördelen av hemmaplan. Får de en gruvlig revansch eller visar sig Edmonton vara fortsatt starka offensivt?

Calgary inledde alltså säsongen med att förlora med hela 7-4 och det är väl inte godkänt på något vis med tanke på att man faktiskt hade en stor fördel i skottstatistiken som man vann med 41-28. Spelmässigt var det ganska jämnt och med tanke på att Edmonton drog ifrån med en tvåmålsledning redan under den första perioden så var det inte heller konstigt att Calgary spelade desperat och slängde puckar på mål. Chanser hade man verkligen, men stoppades av en väldigt för dagen duktig Cam Talbot. Inatt gör man alltså hemmapremiär och hemma i Calgary brukar man vara starka. Man gjorde fyra mål på bortaplan mot Oilers och bör allt mäkta med åtminstone minst tre mål framåt då jag fortfarande sätter ett stort frågetecken för Edmontons försvarsspel. Flames har på pappret en riktigt bra backbesättning, men det var inget man visade upp i premiären direkt. Förmodligen kommer man slipa till det spelet lite extra idag, men Oilers är utan tvekan ett stort hot oavsett. Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad, men då båda är relativt jämna så bör det inte spela någon större roll för spelets utgång.

Edmonton visade direkt upp att man kommer bli ett mer hotfullt lag den här säsongen efter den sköna 7-4 segern i premiären. Offensivt så visade man upp ett fantasifullt spel med många kombinationer och de ledande spelarna visade upp sig från bästa sida. Nyblivna superstjärnan Connor McDavid stod för två mål och en målgivande passning. Han har potentialen att bli den bästa i världen och han är redan en bra bit på vägen. Jag vill tro att man står som segrare även ikväll, men jag är lite kluven till det försvarsspel man visade upp i premiären. Stundtals var det klockrent, men i vissa moment så löser också misstagen av varandra. Att Flames får göra två mål i numerärt underläge är en sak att nämna av dessa. Man har som Calgary ett ungt lag på pappret och då är det också lätt hänt att det blir misstag och kanske även en hel del mål i vissa matcher. Jag tycker vi har goda chanser till att klara linan för överspel ikväll. Calgary brukar ha lätt för Oilers och göra mycket mål, men Edmonton är ett nytt lag nu och har offensiva kvalitéer som de aldrig haft förut. Tänkte först på Edmonton över 2.5 mål, men kände hellre då för ett totalspel då det oddset är klart högre. Talbot är bra i mål, men man kan inte alltid vinna matcher själv.

Mitt spel inatt är att jag tror återigen på en målrik match. Senast blev det hela elva mål och nog borde vi allt få nätrassel minst sex gånger även i returmötet. Spelet blir alltså över 5.5 mål till oddset 1.92 hos betsson. Insatsen stannar på medel.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2500 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback