advert

Cagliari - Bologna

29 januari 2017 at 16:00 - Fotboll, Italien - Serie A
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04
Cagliari må se ganska bleka ut på bortaplan som senast mot Roma, men på hemmaplan är det ett helt annat lag som alltid går för segern. Man möter ett Bologna med avbräck i sin så annars stabila defensiv. Tror vi kan få se lite mål av hemmalaget här.

Cagliari kommer från en förlust borta mot Roma med 1-0, inte så mycket att säga om egentligen då det är ett klart bättre lag och kanske borde varit större siffror men man gör en ganska bra match överlag i defensiven. Vilket man även gjorde i bortamatchen innan dess borta mot Milan, även då förlust med 1-0. Men dessa bortamatcher säger egentligen ingenting kontra hemmamatcherna man spelar, för där är man betydligt mer offensivare och man får då visa sin styrka i laget. Faktum är att man gjort minst 2 mål i 9 av 10 hemmamatcher denna säsong och då har man till och med förlorat en match med 3-5 och spelat oavgjort 2-2 i de matcher man lyckats göra minst 2 mål i. Brukar alltid bli underhållande matcher hemma på Sardinien och tror det blir precis samma sak här.

På mittfältet så stryker vi mittfältarna Joao Pedro och Barella, där Pedro är ett avbräck i offensiven men där man har bra ersättare och en viss Sau lär få speltid istället, faktiskt än mer offensivare med han på planen dessutom. Annars är defensive mittfältaren Ionita skadad.

Man möter ett Bologna som kommer från en 2-0-seger hemma mot Torino, men det var ett Torino utan sin stjärna Belotti på topp och då förlorar man en hel del i det offensiva arbetet och Bologna är väldigt skickliga på stänga igen matcher, framförallt på hemmaplan. På bortaplan brukar man ha betydligt större problem med defensiven vilket även tabellen visar då man släppt in 18 mål på 10 matcher på resande fot kontra 7 mål på 10 matcher på hemmaplan. Och man möter nu ett offensivt hemmalag som lär styra tempot i den här matchen. Bologna kan dessutom sprattla till ibland och vara med i en del svängiga matcher även dom, så tror inte på någon stängd och målsnål match här inte.

Till denna match saknar man dessutom ordinarie mittfältaren Dzemaili som är ett avbräck åt båda håll, men lämnar ett hål bakom sig på mitten oavsett, men det blir ju ännu tyngre när en annan ordinarie mittfältare i Taider saknas han också. Även ordinarie mittbacken Gastaldello stryker vi liksom svenska mittbacken Helander. Tycker helt klart defensiven är den del som blir mest lidande av dessa avbräck.

Vi har ett väldigt offensivt Cagliari som trivs hemma på Sardinien, men man håller sällan nollan vilket gör att man troligen behöver göra minst 2 mål för att vinna här vilket såklart är det man går för. Man får dessutom lite hjälp då Bologna saknar defensiva spelare till denna match. Jag spelar Cagliari över 1.5 mål till ett fint odds på 2.40 hos Unibet. En insats strax över medel skjuts in på etta spel. Avanti!
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback