advert

Burnley - Crystal Palace

5 november 2016 at 17:00 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
1
0
Burnley brottas vidare och på lördagen kommer ett formsvagt Crystal Palace på besök till tuffa Turf Moor. Bortalaget har tre raka förluster, kommer vändningen här?

Burnley borta på Turf Moor är inte den sexigaste bortamatchen i ligan. I staden bor 70.000 människor och ungefär en tredjedel av dem brukar trycka in sig på arenan på matchdagen för att käka köttpaj och bua ut bortalaget. 10 av lagets 11 poäng har tagits på hemmaplan. Det är exakt denna typ av matcher Burnley behöver vinna för att hålla sig kvar i Premier League.

Till sin hjälp har de fantomen Tom Heaton som storspelar i mål just nu, 11 räddningar senast när laget klarade 0-0 borta mot Manchester United. Att han inte bröt armen efter att ha räddat Zlatans missil är ett mirakel i sig. Efter att ha käkat scones med spikar i under uppväxten i Chester har han utvecklats till Burnleys viktigaste spelare, 57 räddningar hittills i år, 21 fler än någon annan målvakt i ligan.

Skadeläget börjar ljusna för Burnley, rekordvärvningen Defour kan vara tillbaka här, ett stort plus isåfall. Offenisvt är det annars inte Englands motsvarighet till Barcelona vi pratar om, 8 mål i år, näst sämst i Premier League. Hoppet står där till Sam Vokes som tryckt in 3 bollar hittills. Hemma på Turf Moor är laget som sagt starkt där man vunnit 3/6 matcher och endast förlorat mot Arsenal i år.

På besök kommer Crystal Palace med ruskig dålig form och 3 raka förluster i bagaget. Senast blev det 2-4 hemma mot Liverpool efter att laget släppt in 2 bollar på fasta. Defensiven är ett stort aber för Alen Pardew, Crystal Palace har inte hållit nollan på 15 raka ligamatcher, förra säsongen medräknad. Viktiga Dann har dock varit borta i flera av de matcherna och är tillbaka här. En liten strimma ljus på en annars nattsvart Crystal Palace-himmel.

Framåt står hoppet till kraftfulla Benteke som tryckt in 3 bollar än så länge. Han behöver serveras med bättre bollar för att få ordentligt fart på det hela. Zaha och Puncheon har legat bakom det mesta av det offensiva spelet hittills annars, och gjort det helt okej. Saknas gör Remy, Jonathan Benteke och Souaré, inga större bekymmer.

Förvänta er inte champagne, ostron och gåshud. Här tror jag dock att båda lagen gör mål. Burnley brukar näta hemma på Turf Moor, gjort så i 4/5 matcher i år. Tom Heaton kan dock inte göra 11 räddningar varje match och Crystal Palace är faktiskt hyffsat offensivt, laget har nätat i 4/5 senaste matcherna.

Jag värmer en köttpaj och spelar båda lagen att göra mål till 1,85 hos Expekt med 6/10 units.
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback