Reklam

Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks: Över 5,5

Matchcenter
17 mars 2018 at 18:00 - Hockey, USA - NHL
17 mar 2018 at 16:37 (Uppdaterad 17 mar 2018 at 21:44) 17/03
20
0
Chans (över-under): 54-46%
Spelvärde: 105,30%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-3
Unibet Spela nu hos Unibet
Tidig match borta i Nordamerika idag emellan Buffalo och Chicago där Buffalo är hemmalag. Chicago har haft det väldigt lätt för Buffalo senaste åren, men jag litar inte på deras målvaktsspel idag och tycker därför överspelet känns mer rimligt.

Buffalos säsong är sedan länge rätt körd och man spelar väl egentligen bara av det hela för att sedan gå på semester. Om jag ska vara ärlig så känns inte Buffalo som ett lag man kan lita på när det gäller att göra mål framåt för man har trots allt ett väldigt lågt offensivt målsnitt. Man brukar ha svårt för Chicago, men hur mycket spelar det roll idag när faktiskt inget av lagen har något att spela för. Buffalo har inte sett speciellt intresserade av att försvara sig den senaste tiden och tror det blir tufft även ikväll. Chicago har väl inte heller rosat marknaden den här säsongen och kommer att få fortsätta att bygga om laget nästa år. Den här säsongen har präglats av ett väldigt ojämnt spel och det är väl anledningen till att man ligger där man ligger. Man kan ena stunden spela väldigt bra för att sedan klappa ihop fullständigt. Det tyder väl på att man har en ganska hög högstanivå i grunden och borde således kunna vara med och hota däruppe. Det stora problemet har väl kanske varit målvaktsposten där man alternerat mellan väldigt många målvakter och ingen av dem har varit Corey Crawford som fortfarande är skadad. Förut har man alltid haft en av världens bästa att luta sig tillbaka emot och det är klart det är skillnad med en sämre målvakt i kassen. Jag tror man har bra chanser att vinna ikväll, men litar inte riktigt på defensiven.

Talar för spelet

  • Det är två yngre lag på pappret, framförallt hemmalaget. Unga spelare gillar definitivt att spela mer offensiv ishockey än man gillar att spela defensiv. Det tycker jag visar sig ganska klart på de senaste matcherna där båda lagen släppt in en del mål samt väldigt måna målchanser.
  • Inget av lagen har något att spela för och det borde resultera i en match där vi får se offensiv ishockey och kanske också två lag som fuskar lite i försvarsspelet.
  • Chicago lider som sagt av en tung skada på Crawford och ställer fortsatt Jean-Francois Berube i kassen. Buffalo vilar således sin förstemålvakt Robin Lehner och ställer Chad Johnson. Ingen dålig målvakt, men ett lite sämre val än Lehner helt klart.

Talar emot spelet

  • Oftast blir det offensiv ishockey när två lag utan något att spela för möts, men de kanske också ta ut varandra och skita fullständigt i det. Då blir det varken många mål eller mycket målchanser.
  • Buffalos offensiv skrämmer som sagt inte. Man har bara gjort 2.37 mål i snitt/match den här säsongen och man har väldigt svårt mot Chicago historiskt sett. Hur påverkas man av det?

Jag tror ändå vi får har goda chanser att se en målrik tillställning. Buffalo lär vilja visa hemmapubliken att man kan spela bra ishockey och Chicago är kontringsstarka. Jag testar över 5.5 mål till oddset 1,95 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Odds på film och politik

Kommentarer

Feedback