advert

Brynäs - Skellefteå

31 januari 2017 at 11:40 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 16:51) 07/04

Hej igen. Jag är tillbaka efter ett längre uppehåll. Min första rek för säsongen 2016-2017 handlar om mötet Brynäs - Skellefteå. Två lag som har helt skilda formkurvor och poängen är otroligt viktiga med bara knappa fjorton omgångar kvar av grundserien. Hur ska detta sluta?

Hemmalaget Brynäs har haft en väldigt tung period den sista tiden. Laget kommer nu sist ifrån en 2-4 förlust på hemmaplan mot Malmö. En match som präglade Brynäs form. Hemmalaget tryckte på och var det klart bättre laget men fick inte in pucken. Istället kunde Malmö snabbt gå fram till 0-2 och efter det hämtade sig aldrig hemmalaget utan föll för sjätte gången av lagets sju senaste matcher.

Den svaga formen har lett till att Brynäs har gått från andra plats i tabellen till att nu befinna sig på plats sex.
Laget står på sextiofyra poäng efter trettioåtta omgångar och har tre poäng upp till femman Linköping och fyra ner till sjuan Malmö och åttan Färjestad.
Brynäs största problem den senaste tiden har varit målskyttet. Det har endast mäktats med tretton mål på dom sju senaste matcher. Bakåt har det istället sett svajigare ut med hela tjugofyra insläppta mål på dessa sju matcher. Det ger ett målsnitt på totalt 5,28 mål per match.

Hemma i anrika Gavlerinken är formen allt annat än bra. Ett poäng inspelat av lagets tolv senast möjliga. 2-4 Malmö, 3-4 ot Örebro, 0-3 Djurgården och 1-4 Växjö. Vi får backa till den femte januari 2017 för att hitta Brynäs senaste hemmaseger. Då besegrades Färjestad med 1-0.
I totala hemmatabellen är Brynäs seriens sjunde bästa hemmalag. Totalt har det spelats in trettiotvå poäng efter tjugo hemmamatcher.
Lagets styrka i hemmaborgen har varit framförallt målskyttet. Med totalt sextio gjorda mål är det fjärde flest i serien och ger ett målsnitt framåt på tre mål per hemmamatch.

Motståndarna Skellefteå har en betydligt starkare period än motståndarna för kvällen. Laget var uppe i sju raka vinster innan bottennappet mot Linköping kom i förra omgången när det blev en tung 0-3 förlust på bortais.
Men med tolv poäng på lagets fem senaste omgångar är Skellefteå tredje formstarkast i serien.

Dessutom har Skellefteå klättrat successivt uppåt i tabellen. Laget har spelat trettionio matcher och står på sextioåtta poäng. Det räcker för en fjärde plats med tre poäng upp till trean HV71 och ett ner till femman Linköping.
Förutom Skellefteå's fina form har dessutom målskyttet ökat sista tiden. Laget har gjort minst tre mål i fem av sina sex senaste matcher.

På bortais har Skellefteå dock inte rosat marknaden. Den normalt sett starka maskinen Skellefteå som levererar oavsett vart i landet laget befinner sig har inte fått spelet att stämma fullt ut på bortaplan den här säsongen.
Det har blivit tjugosex inspelade poäng på tjugo bortamatcher och det gör Skellefteå till seriens blott åttonde bästa bortalag.
Det är framförallt offensiven som inte har fungerat och defensiven har inte varit styrkan heller. Enbart fyrtiofem mål framåt men hela femtiosex bakåt. Det gör att Skellefteå oväntat nog är det lag som har släppt in tredje flest mål på bortais. Det är bara Örebro och Leksand som har sämre defensiv. Totalt ger det ett målsnitt på 5,05 mål per bortamatch.

Skellefteå är Brynäs mardrömsmotståndare. Gävlelaget har endast lyckats besegra västerbottningarna i en av lagets arton senaste möten.
Lagen möts för fjärde och sista gången den här säsongen och Brynäs har en seger och Skellefteå två.
Generellt sett blir mötena i Gavlerinken målrikare än mötena i Skellefteå Kraft Arena. Nio av dom tio senaste mötena i Gavlerinken har slutat med minst fem mål på resultattavlan. (inkluderat övertid i en match)
Noterbart är att Skellefteå har åtta raka vinster mot Brynäs på bortais.

Detta är en match med tre otroligt viktiga poäng. Något vi dessutom kommer få ta del av. Hemmalaget är kända för sin offensiva spelidé med hög press och forechecking. Skellefteå har trummat igång på allvar och fått igång offensiven. Samtidigt som defensiven på resande fot inte är helt och hållet stabil. Men att titta på Brynäs försvarsspel den sista tiden med tjugofyra insläppta mål på sju matcher (3,24 mål/match) mot ett hett Skellefteå som direkt vill in på vinnarspåret igen.
Möten lagen emellan är kända för ett högt tempo, grinigt spel och mängder utav målchanser.
Brynäs möter sitt sämsta tänkbara motstånd och måste börja vinna, speciellt på hemmaplan. Men för att lyckas bryta den negativa hemmastatistiken mot Skellefteå måste offensiven leverera. Och det talar inte mindre för målsnålt när lagens nio av tio senaste möten i Gävle har slutat över 4,5 mål.

Över 4,5 mål spelas till 1,90 hos Unibet till 7/10 units. 
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback