Reklam

Bronsmatch Sverige - USA

5 januari 2016 at 14:07 - Internationellt
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Detta var de båda favorittippade lagen som åkte på stryk i vardera semifinal. Så med andra ord en ganska oväntad bronsmatch och det känns som det borde vara dessa två lagen i finalen. Synd att USA skulle göra ett av sina sämre framträdanden i just en semifinal men det handlar om så små marginaler så är man inte på tårna är det svårt att vinna mot såpass bra motstånd.
Samma sak var det för Sverige. Som vanligt vinner man gruppen och kvartsfinalen var en lätt match. Sen är det precis som att luften går ur dom i mitten på andra perioden. Känslan man får när man kollade på matchen var att Sveriges engagemang var som om dom spelade internmatch med klubblaget. Ingen glöd, inga känslor, ingenting. Att domaren tappade matchen kan man lugnt säga men att Sverige missar final på grund av det är helt fel. Sättet man hanterade de dåliga domsluten på och hur mycket energi som gick åt till det är förmodligen vad som fick Sverige att falla. Det är inte första gången spelarna i den svenska truppen har en domare som tagit ett eller några felbeslut. Det tillhör hockeyn. Grönborg misslyckades med att tända laget och lyckas man inte elda på juniorspelare i en semifinal i självaste juniorvärldsmästerskapet så vet jag inte om man är lämpad till att ha rollen som förbundskapten.

Men både Sverige och USA har chansen att knipa bronsmedaljen och ett brons får ändå ses, från båda nationerna, som ett klart godkänt resultat.

Sverige är favorittippade inför detta mötet också. Om man vågar tro på det ännu en gång är frågan. Om laget klarar av att återhämta sig och spela som man gjorde i gruppen och kvartsfinalen så tror jag på svensk vinst. Men USA är ett otroligt bra lag och är förmodligen lika revanschsugna som Sverige. Ett spännande möte och hoppas att Sverige inte nonchalerar chansen att ändå vinna ett brons.

Spelstopp kl. 15.05

Matchodds 1X2
Sverige, 2.25
Oavgjort, 4.65
USA, 2.45

Oddsen är hämtade från unibet.com

Mitt tips är att USA kommer vinna denna matchen. Tror Sverige har svårare att ladda om efter förlusten i semifinalen och amerikanerna känns proffsigare och starkare rent psykiskt. Hur som helst kommer det att bli en otrolig spännande match att följa.
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback