advert

Bournemouth - Crystal Palace

31 januari 2017 at 21:45 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 15:25 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Två lag med risig form drabbar samman på tisdagskvällen när Bournemouth välkomnar Crystal Palace till Vitality Stadium. Hemmalaget har varit inblandade i många målrika matcher på slutet och jag tror på repris här, häng med!

Bournemouth kommer till matchen väl utvilade då de är utslagna ur FA-cupen sedan tidigare. Laget har fyra matcher utan vinst och placerar sig på en 12:e plats i ligan. Senaste matchen spelades hemma mot Watford där slutresultatet skrevs till 2-2 efter att Afobe räddat en poäng i slutskedet.

Eddie Howe förespråkar en offensiv fotboll med stort bollinnehav, det sker på bekostnad av en svajig defensiv. Laget har över säsongen blandat fina insatser som hemmasegrar över Liverpool och Leicester med bottennapp som förluster mot Hull och Burnley. Laget agerar ojämnt men något som därmed är tydligt är att deras matcher innehåller många mål.

Bournemouth sju senaste matcher har samtliga gått över 2,5 mål. Anmärkningsvärt är att i fem av de  sju matcherna har laget släppt in tre mål. På dessa sju matcher har laget totalt gjort tio mål och släppt in hela 17 stycken. Stora luckor bakåt med andra ord och det tror jag kan straffa sig mot ett desperat Crystal Palace. Bra skadeläge i hemmalaget då enbart mittbacken Wilson, som inte spelat många matcher i år saknas. Gradel är tillbaka från Afrikanska mästerskapen och tillgänglig för spel men väntas inleda på bänken. Bournemouth kan ställa upp med starkaste möjliga lag och hemma på Vitality har man bara förlorat tre matcher under säsongen. Laget har för vana att näta på hemmaplan och jag ger dom goda chanser att trycka in ett par bollar mot ett svagt Palace!

Crystal Palace blev utslagna ur FA-cupen efter förlust mot City i helgen. Allardyce har fortfarande inte vunnit med klubben sedan han tog över och läget är kritiskt i ligan. Laget placerar sig på en 18:e plats med bara 16 poäng. I mina ögon har Palace en alldeles för bra trupp för att åka ur. Fin offensiv kvalitet i Benteke, Remy, Zaha, Cabaye och Puncheon borde kunna rädda laget kvar i ligan. Aanholt har värvats in och väntas debutera på vänsterbacken. Sako och Zaha är tillbaka från Afrikanska mästerskapen. Just Zaha har varit lagets bästa spelare tillsammans med Benteke under säsongen och de två kommer utgöra ett giftigt hot mot Bournemouths svajiga defensiv. En del småskador i bortalaget på mindre använda spelare men viktiga Dann och McArthur väntas kunna starta och då kan laget ställa upp med bästa möjliga lag.

Tre av Palace fyra senaste matcher har gått över 2,5 mål och det beror främst på en svag defensiv. Crystal Palace har förlorat sex av sina senaste sju ligamatcher. Laget har släppt in minst två mål i sex av lagets sju senaste bortamatcher. Dålig statistik och tungt läge men jag tror Palace kan peta in ett par bollar här om de har en bra dag. Laget har trots allt en stark offensiv och hemmalagets defensiv är inte alls omöjlig att dyrka upp. Palace har inte råd med många fler bottennapp denna säsongen och här kommer de desperat jaga tre poäng för att få lite andrum.

Bournemouth har varit inblandade i många målrika matcher den här säsongen och det finns ingen anledning att tro annat när stukade Crystal Palace kommer på besök. Positivt överraskad att vi erbjuds nästan 2 gånger pengarna på över 2,5 mål och jag trycker in en insats strax över medel.

Över 2,5 mål spelas till 1,94 hos Nordicbet med 6/10 units.
  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback