Annons

Speltips : Botic Van De Zandschulp - Mikael Ymer: 2

Matchcenter
1 mars 2023 at 11:10 - Tennis, ATP
Court 1, Dubai Duty Free Tennis Centre
1 mar 2023 at 08:58 (Uppdaterad 1 mar 2023 at 13:46) 01/03
130
+2
Chans (1-2): 48-52%
Spelvärde: 106,60%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Bet: 6
Hit/Miss: 2-1
Bethard Till Bethard
Andra omgången i Dubai och en stor match det här. Turneringen tillhör 500-kategorin och därmed massor av poäng på spel.

Mikael Ymer kan bli topp-50 i världen på rankingen idag. Eller ja, han blir det på måndag men det går ju att räkna poäng under turneringarnas gång också och med poängen han kan plocka idag blir han i praktiken topp-50. Vinnaren här ställs förmodligen mot Rublev i kvartsfinal. Tufft men möjligen ändå inte omöjligt sett till att Rublevs form är lite svajig just nu.

Men nu ska vi så klart prata om den här matchen där jag tycker att Ymer är knapp favorit.

Van de Zandschulp slog Khachanov i första omgången vilket öppnar upp den här möjligheten för Ymer. En stor skräll för min del om man ser till att Van de Zandschulp gick in till den här turneringen med riktigt svag form. Han spelade inte bra överhuvudtaget i hemmaturneringen i Rotterdam för ett par veckor sen. Det man ska veta med Van de Zandschulp är dock att han är en väldigt speciell spelare med speciell spelstil. Har man svårt för honom kan man förlora även om man är bättre i stort sett och kanske att det var fallet lite grann med Khachanov, att detta inte var någon bra matchup för honom.

Inga inbördes möten från hög nivå mellan de här två men två inbördes möten från långt tillbaka i tiden, 2017 och 2019 på futuretouren. Ymer vann båda två. Inget att lägga stor vikt vid, men något litet är det ändå. Jag tror heller inte att Ymer kommer ha några problem med Van de Zandschulps flacka spel utan jag tror snarare att detta borde passa Ymer ganska bra.

Hur bra är de då? Ymer är alltså precis på gränsen till topp-50 nu. Så bra är han definitivt spelstyrkemässigt, kanske lite bättre än så också. Van de Zandschulp är rankad 33 men så bra är han definitivt inte. Jag skulle säga att de är väldigt jämna de här två. Topp-50-spelare men inte mycket mer. 

Lite bättre form på Ymer och kanske lite spelstilsfördel också. Han är knapp favorit.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback