Reklam

Boston Bruins - Pittsburgh Penguins: 1

Matchcenter
24 november 2017 at 19:00 - Hockey, USA - NHL
TD Garden
24 nov 2017 at 13:14 (Uppdaterad 24 nov 2017 at 22:20) 24/11
40
0

Chans (1-2): 55-45%
Spelvärde: 110,00%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-3
Betway Spela nu hos Betway
Det är röd dag borta i USA och då bjuds det såklart på en hel del NHL-matcher. Jag kommer blicka närmare på mötet mellan Boston och Pittsburgh där jag helt enkelt inte förstår varför Pittsburgh blivit favoriter. Bolagen går mycket på namnet Pittsburgh här och tittar inte mycket på hur man faktiskt presterat senaste tiden.

Boston är ett lag som jag har som ett av mina ”spöklag” Jag tycker dem är väldigt svåra att läsa av och det mycket pågrund av att man har en ganska hög högstanivå, men ofta en väldigt låg lägstanivå. Idag tror jag dock att man vinner. Boston har haft det ganska tufft i inledningen och har haft svårt att få in pucken i mål. De senaste tre matcherna har man dock vunnit, även fast inte målen sprutat in. Däremot så visar det att man är på väg i rätt riktning och det är det viktigaste här. Den stora anledningen till det här spelet är väl egentligen hur Pittsburgh uppträder. Man har ett spetsigt och mycket bra lag på pappret i sina bästa stunder, men när man inte har sina stunder så har man visat sig vara väldigt sårbara. Sidney Crosby har det otroligt tufft och har bara producerat 17 poäng på de första 23 matcherna och är dessutom -14 i plus/minus. Försvarsspelet är ofta väldigt ihåligt och stackas Matt Murray får ta mycket skit själv och hans spel har heller inte varit lika övertygande. Formmässigt så är det inget snack om vilka som ska vinna den här matchen och med tanke på hur det sett ut i Pens den senaste tiden så tror jag återigen att man får det tufft.

Talar för Boston

  • Formen som ovan nämnt. Man har tre raka segrar och verkar vara på uppgång medan Pittsburgh fortfarande försöker hitta den gamla formen.
  • Pittsburghs bortafacit skrämmer inte. Hemma har man 6-2-1 och på resande fot 5-7-1. Är det någonstans Boston ska ha bra chans så är det på hemmaplan. Dessutom när man har bra form och även normalt sett är starka hemma.
  • Inbördes möten. Boston har vunnit sju av de tio senaste matcherna mot Pittsburgh och hela sju av de åtta senaste på hemmais inbördes. Mentalt har man ett klart övertag på Pens.
  • Pittsburghs tapp av Matt Cullen och Nick Bonino är klart kännbara på centersidan. Nu är dessutom Evgeni Malkin troligtvis frånvarande i kvällens match och då blir det inte lättare.

Talar emot spelet

  • Pittsburgh har en förmåga att förlora matcher som man normalt sett ska vinna enkelt, men man har också en förmåga att slå tillbaka alla tvivlare när det väl blåser som mest. Ikväll är en sådan match där man har väldigt mycket att bevisa.
  • Grundkapaciteten är större i Pittsburgh än i Boston helt klart. När dessutom skadeläget är som det är i Boston så har Pens mer kvalité. Men, motivation slår ofta klass.

Med tanke på Pittsburghs senaste spel så tycker jag nästan att vi fått fel favorit här. Med dagens förutsättningar så vinner Boston minst hälften av matcherna. Jag testar Boston inklusive OT/SO.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter

Kommentarer

Feedback