Reklam

Borussia Mönchengladbach - Celtic

1 november 2016 at 21:45 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Vi har en vecka med Champions League och Europa League framför oss. Idag lägger vi fokus på Borussia Mönchengladbach - Celtic. Gästerna från Skottland bör vinna den här matchen om man vill spela europamatcher i vår. Känns som att det kan bli en målglad tillställning.

Borussia Mönchengladbach ligger på 3:e plats i gruppen med 3 poäng. Dessa poäng kom i förra mötet mot Celtic (2-o), man är 1 poäng bakom Manchester City som ligger på den sista platsen till CL-slutspel. Så chansen finns att ta sig till slutspelet vid vinst i denna match. Formen är sisådär man har 4 raka matcher i Bundesliga utan vinst och har inte gjort något mål på dessa matcher. Man har haft avbräck offensivt. Raffael, Traore och Hazard har varit borta på grund av skador. Nu är iallafall Raffael och Hazard tillbaka till den här matchen, Raffael väntas gå in direkt i startelvan. Ett stort plus! Defensivt får man fortfarande klara sig utan mittbacken Christensen
På hemmaplan är man starka, man har spelat 8 tävlingsmatcher på Borussia-Park och har raden 5-2-1. Förlusten kom mot Barcelona (1-2). Totalt har man gjort 16 mål på dessa 8 matcher, som ger dem ett snitt på 2 gjorda mål per match på hemmaplan.

Celtic ligger sist i gruppen med 1 poäng, den tog man hemma mot City (3-3) en målglad tillställning där forwarden Dembele gjorde 2 mål. Annars har det bara blivit förluster mot Mönchengladbach (2-0) i förra mötet och mot Barcelona (7-0). I Premiership går det bättre iallafall. Man ligger på 1:a plats och är fortfarande obesegrade efter 1o matcher, fast sen håller ju inte inhemska ligan någon större klass.

Till kvällens match får man klara sig utan ett par defensiva spelare, både Touré och Tierney är skadade. Simunovic var tillbaka från skada i senaste matchen i ligan mot Aberdeen (1-0) men behöver vila och har inte rest med laget till Tyskland. Även forwarden Griffiths är borta på grund av skada. Offensivt ligger mycket på Dembelé och Sinclair presterar. Dem har stått för 15 (7 och 8) av de 31 mål man har gjort i Premiership.

Förra mötet mellan lagen var en riktigt underhållande match och mycket talar för att det kommer bli det i kväll också. Det är mycket som står på spel för båda lagen, mest för Celtic som bör vinna för att hålla europadrömmarna vid liv. Skottarna lär spela offensivt och det kommer öppna spelet mot ett Mönchengladbach som är ett offensivt lag på hemmaplan. Testar en medelinsats på över 2,5 mål och detta gör jag hos Betfair.
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Världens största spelbörs
  • Även poker & casino
Feedback