Reklam

Borlänge - Västerås: 2

7 apr 2018 at 10:54 (Uppdaterad 8 apr 2018 at 10:15) 07/04
61
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 48-52%
Spelvärde: 107,64%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-5
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Fyra matcher återstår i kvalet till hockeyallsvenskan och alla sex lag är fortfarande inblandade. Borlänge tar idag emot Västerås och känslan här är återigen att Borlänge inte orkar med. All respekt åt dem, men Västerås är ett stabilare lag.

Borlänge har gjort en magisk säsong såhär långt och är fortfarande med i allra högsta grad. Man ligger på tredje plats bara två poäng bakom dagens motståndare och fyra poäng bakom Västervik. Det var nog ingen som ens hade en liten tro på att det skulle gå såhär bra för Borlänge innan säsongen. Jag tror återigen att Borlänge helt enkelt gjort sitt. Man har varken spelarmaterial eller förutsättningarna till att ta klivet uppåt. Senast vann man borta mot Huddinge efter att ha avgjort i slutet av matchen när hemmalaget tog ett fult matchstraff. Nu ska man föra spelet återigen och det brukar passa Västerås perfekt. VIK gjorde en stark upphämtning mot Piteå senast och vann tillslut på straffar. Jag tycker att VIK gång på gång visar styrka på olika sätt och det visar väl också att man i grund och botten är ett väldigt bra ag, även fast väldigt många verkar att tvivla på dem. Man har ett kraftigt mentalt övertag på Borlänge den här säsongen och jag tror återigen man åker från Borlänge med en seger tack vare att man är riktigt bra defensivt. Man har nu nästintill full trupp igen efter att ha spelat med lite sargat manskap under första delen av kvalserien.

Talar för spelet

  • Västerås har en stabil defensiv och hockeyettans bästa målvakt. Visst, man släppte in fyra mål mot Piteå och fem borta mot Troja, men i övrigt så har man varit lika stabila nu som man har varit under hela vintern. Dahlbom brukar allt som oftast vara en jätte.
  • Inbördes. De har mött varandra hela fem gånger den här säsongen och Västerås har vunnit fyra av dem i full tid och en på straffar. Klart man kan förlora idag för första gången, men 5-0 i matcher bör betyda någonting.
  • Tycker Borlänge kanske vunnit några matcher här i kvalserien där man kanske inte varit riktigt värda att vinna om man ser till spelet. Lever mycket på Hellgren i kassen och han är ett frågetecken inför dagens match med tanke på att han inte var med i truppen senast.

Talar emot spelet

  • Borlänge är grymt starka på hemmaplan. Det har man varit hela säsongen. Jag tror man hade sju raka segrar hemma inför förra matchen mot Piteå och det också mot bra motstånd.
  • Västerås oskärpa framför målet. Man har en tendens att vara ineffektiva. Lägen finns det gott om, men ibland kanske man behöver få in några fler puckar istället för att förlita sig på att Dahlbom ska hålla tätt varje gång.

Jag tycker 5-0 i matcher talar sitt tydliga språk ändå. Man bör helt enkelt ha bra chans igen att vinna. Jag testar Västerås inklusive övertid/straffar till oddset 2.07 hos Nordicbet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback