Reklam

Borlänge - Troja: 2

27 mar 2018 at 07:03 (Uppdaterad 27 mar 2018 at 21:57) 27/03
88
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 44-56%
Spelvärde: 112,00%
Lägsta spelbara odds: 1,79
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-2
Expekt Spela nu hos Expekt
Kvalserien mot hockeyallsvenskan fortsätter på tisdagen med två matcher. I den ena tar Borlänge emot Troja och med tanke på Borlänges hemmastyrka så borde de ha bra chans. Jag tror dock att allsvenska Troja blir klart för svåra.

Borlänge har hittills gjort en säsong som överträffar alla förväntningar och succén verkar aldrig riktigt ta slut. Nu är man i kvalserien där man enligt de flesta inte skulle varit, men man är där och det är att under den sista halvan så har man varit det bästa laget. Jag är dock inte övertygad om man har rätt trupp för att gå hela vägen och jag är inte heller övertygad om att man är det bästa laget från hockeyettan. Man vann första matchen hemma mot Huddinge, men tycker man var klart sämre än sina motståndare spelmässigt. I den senaste matchen mot ett stabilt Västerås orkade man inte med och lyckades bara få iväg 20 skott på mål framåt, varav tio av dem i den sista perioden. Hemma är man starka, men enligt migska Troja vara för starka för dem. Troja kommer trots allt från en nivå högre och trots att man kom sist i serien så finns det en hel del kvalité i truppen. Man har klart vassare spetskompetens än Borlänge och de spelare som finns kvar är klart bredare på pappret än Borlänge. Hemmalaget var tippade i botten av de flesta i allettan, men man lyckades vinna både den serien och finalen mot Huddinge sen. Visst, man har gjort en fin prestation och det också helt välförtjänt, men samtidigt så känns det också som att man nått sin topp. Troja är bra och med det laget man har ska man definitivt vara ett av de två lag som får en plats i hockeyallsvenskan nästa säsong. 

Talar för spelet

• Troja har ett bättre lag på pappret. Man har bättre spetskompetens och en stabilare bredd. Troja hade trots allt fem spelare bland topp tolv i poängligan i grundserien.

• Jag tycker att Borlänge var illa ute mot Huddinge, men lyckades reda ut det då man fick bra utdelning på sina chanser under 12-13 minuter i andra perioden. Mot Troja lär det bli minst en lika tuff match och jag tror inte man står emot igen.

• Är Borlänge mätta? Nej, det är de såklart inte. Däremot tror jag lite att man inte kan bli bättre än man varit och man har redan gjort en säsong över förväntan. Finns det mer krut att hämta?

Talar emot spelet

• Bortaplan. Troja har varit svagare på resande fot under hela säsongen och visade upp en dålig effektivitet i första matchen mot Västervik. Lång resa i benen är såklart heller ingen fördel som sagt.

• Borlänge har allt att vinna och Troja allt att förlora där pressen såklart är på laget uppifrån. 

Visst, Troja hade maximal utdelning på stackars Vännström i Piteå senast, men jag trodde aldrig att man skulle börja som underdogs här. Troja är på pappret ett ganska bra la och bör klara av Borlänge, trots bortaplan. Jag testar Troja inklusive övertid/straffar till oddset 2.00 hos Expekt.

Lycka till!

/Heden

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback