Reklam

Borlänge - Huddinge: Över 5,5 Mål

21 mar 2018 at 21:59 (Uppdaterad 22 mar 2018 at 22:35) 21/03
85
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (över-under): 57-43%
Spelvärde: 111,15%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-3
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Nu är torsdagen här som många har väntat på. Kvalserien till hockeyallsvenskan drar igång med tre matcher direkt. Borlänge och Huddinge möttes i Hockeyettanfinalen och möts direkt igen. Målkalas senast och liknande igen?

Borlänge vann den norra allettan och fick en plats i den åtråvärda finalen mot vinnaren av den södra allettan. Man överraskade väldigt många och jag tror faktiskt att de flesta tippade Borlänge på den undre halvan med tanke på hur säsongen sett ut. Man har trots allt tappat två väldigt tongivande spelare till andra klubbar och det trodde nog alla skulle slå hårt på dem. Man har dock höjt sig rejält och tack vare en frejdig offensiv ett grymt målvaktsspel så stod man faktiskt överraskande högst upp i dn norra serien. Före både Piteå och Västerås som jag anser borde ha större chanser att ta sig uppåt än vad Borlänge har. Man vann sedan finalen av hockeyettan mot just Huddinge med 2-0 i matcher. Det efter att ha gjort 12-6 i målskilnad på Huddinge på de två matcherna. Huddinge hade stora problem med Borlänges höga press och lär få problem igen med detta. Jag tycker dock att Huddinge borde vara ett bätter lag. Jag säger inte att dem nu är det för kan såklart ha fel. Borlänge var bättre i de två matcherna för några veckor sedan, men Huddinge var klart under isen då. I grunden har de en av de klart starkaste trupperna offensivt sett i hela hockeyettan och jag tycker man har god chans. Raka ettan känns sund, men är livrädd för Huddinge och deras kapacitet. Därför kommer överspelet att spelas med gott samvete.

Talar för spelet

  • Det är två offensiva lag som möts. Borlänge har imponerat under sista halvan med en grym offensiv. Huddinge har i grunden en offensiv uppställning med backar om är duktiga på att ta upp puck och en bred forwardsbesättning.
  • Jag tror att båda lagen vet om hur bra sina motståndare är offensivt att de också vet om innerst inne att de behöver göra ett par mål för att vinna.
  • Ser man till de två matcherna som spelades för ett par veckor sedan så blev det 4-7 och 5-2 till Borlänges favör. Man knäckte Huddinge mentalt och kanske framförallt Daniel Fahlström som hade två tuffa matcher. Tuff match för honom och även för Huddinge när de vet om hur det såg ut senast.

Talar emot spelet

  • Det är svårt att ändra gameplan, men Huddinge måste förmodligen spela mer tight framför eget mål, komma snabbare ur egen zon och boxa ut sina motståndare. Det är förmodligen något de tränat på och kommer säkert dra nytta av det.
  • Motsatt tanke till punkt två bland fördelarna. De kanske helt enkelt tar det säkra före det osäkra med tanke på att det ar ganska hafsigt spel senast.

Jag tycker att den raka ettan känns trolig, men vet ju om att i grunden är Huddinge kanske ett bättre lag. Därför vågar jag mig inte riktigt på ettan och tar istället överspelet då jag tror att båda lagen har så pass bra offensiver att man borde kunna bidra till linan. Över 5.5 mål spelas hos ComeOn till 1.95.

Lycka till!

/Heden

  • 500% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback