Reklam

Bodens HF - Timrå: Över 6,5 Mål

Matchcenter
5 september 2018 at 19:00 - Hockey, Club Friendlies
5 sep 2018 at 11:55 (Uppdaterad 5 sep 2018 at 21:25) 05/09
68
0

Träningsmatch

Chans (över-under): 52-48%
Spelvärde: 104,00%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 5/10
Hit/Miss: 2-5
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Ny träningsmatch för Timrå som duggar tätt på med matcher. Nu väntar ett tämligen "lätt" motstånd på pappret i form av division 1 laget Boden.
Lyckas norrbottningarna störa medelpadingarna något?

Divison 1 laget Boden var nykomlingar i divison 1 förra säsongen. 
Laget gjorde en rejält bra säsong med unga och hungriga spelare och tog sig hela vägen till Allettan och vidare till slutspelet. 
Där tog det stopp mot Kallinge/Ronneby i semifinalen men säsongen var långt ifrån ett misslyckande.
Nu står laget för ett väldigt svårt motstånd mot ett hårt matchande Timrå som vill bygga vidare spelet som togs fram under SCA-cupen.

Vad talar för ett överspel:
► 
Det är stora nivåskillnader mellan lagen. Divison 1 lag har en rejäl förmåga att spela målrika matcher. Det är en öppnare hockey, mer misstag och väldigt mycket spel fram och tillbaka. 
När nu ett kommande SHL-lag står för motståndet kommer det klart vara mer nervositet hos Boden spelarna, men även att det är en klar skillnad i kvalité mellan lagen. Tempot kommer vara högre, mer misstag kommer göras och utvisningar kommer att komma.
► Timrå's raka spel tenderar mängder av mål. Senast spelade Timrå SCA Cupen under helgen och då mot motstånd som; Modo, Björklöven och Mora. Samtliga matcher resulterade i minst sex mål under ordinarie tid och Timrå fick igång målskyttet ordentligt. 
Timrå har på sina hittills sju spelade träningsmatcher gjort minst fyra mål i sex av dessa. Notera att det blivit över 6,5 mål inkluderat övertid/straffar i fyra matcher.
► Det är roligare att spela offensiv hockey än försvarsspel. Timrå har verkligen lagt ett fokus på offensiven vilket har gett ett klart utfall. 
Nu står ett klart svagare lag för motståndet och här finns det rejäla förutsättningar att Timrå får igång målskyttet ännu mer.
Spelet bakåt har under försäsongen inte alls sett särskilt lovande ut och laget har inte visat upp offerviljan hela matcherna igenom. Vilket när något som ett laddat Boden måste ta tillvara på.
Med tretton insläppta mål på sju matcher är långt ifrån bra sett till vilket motstånd det varit i några av matcherna.

Vad talar emot:
► 
Boden's styrka är defensiven. Laget har spelat två träningsmatcher mot norska Narvik och seriekollegan Kiruna. i båda matcherna höll Boden nollan och vann med 1-0 i respektive match.
En aning oroväckande att defensiven är så bra redan och att offensiven är iskall.
Förra säsongen var lagets defensiv riktigt stabil och laget släppte in väldigt lite mål.
► Det är lite av en plojmatch. Detta är inget möte som Timrå göra det avgörande om hur Timrå kommer hamna i SHL under säsongen. 
Matchen är mycket för att visa upp Timrå IK och att ge ett division 1 lag ett rejält tufft motstånd. 
Men hur än matchen slutar kommer inte särskilt mycket tas med för framtiden.

Enligt J. Thelin som är andra tränare i Timrå är hans målsättning att laget bygger vidare på det spel som laget visade upp i slutet av SCA cupen och fortsätta producera. 
Nu möter laget verkligen ett svagt motstånd och det är under kritik om Timrå inte gör minst fem mål i detta möte. Speciellt när laget gjort minst fyra mål i fem matcher på raken.
För Boden spelarna kommer alla vilja göra mål på Timrå. Det kommer vara varje spelare's målbild under mötet. 

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback