Reklam

Boden - Östersund: 2

4 november 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
4 nov 2018 at 11:42 (Uppdaterad 5 nov 2018 at 23:41) 04/11
55
0
Chans (1-2): 55-45%
Spelvärde: 121,50%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Units: 5/10
Hit/Miss: 4-5 str
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
Jag kommer även att kika lite på mötet mellan Boden och Östersund. Hemmalaget har haft lite fyt på vägen och ligger bättre till än gästerna, men nog har bortalaget klart bättre chans än vad oddsen säger?

Boden har inför säsongen rankats som ett av hockeyettans bästa lag, vilket jag inte förstår. Nog för att man är bra och så vidare, men att rankas som ett av de bästa i hela Sverige har jag dock svårt att se. Man ligger på plats fyra i tabellen, bara tre poäng före dagens motståndare Östersund. Senast lyckades man slå tillbaka serieettan Piteå med 2-1 efter en riktigt stabil insats. Idag väntar ännu ett toppmöte och jag kallar det för det med tanke på att jag tycker att Östersund är klart bättre än en sjätteplats i tabellen. Östersund spelade igår borta emot Piteå och gör det ändå okej. Man hämtade upp ett 2-0 underläge i sista perioden, men fick ändå tillslut se sig besegrade efter ett sent segermål från Piteå i powerplay. Man är på pappret ett bra lag och har haft en del oflyt under vägen, vilket säkert kan förklara varför dem inte ligger bättre än vad dem gör. Idag har man blivit kraftiga underdogs och det förstår jag inte. Man har klart bättre chans än vad oddsen visar.

Talar för spelet

  • Östersund har underpresterat och det finns högre kapacitet i laget? Ja, det är nog så enkelt som det låter. När de är bra så är de topp tre i den här serien utan tvekan.
  • Bolagen överskattar Boden helt enkelt. De är bra utan tvekan, men Östersund är minst lika bra.
  • Att Boden kommer ifrån en stark seger där man förmodligen pumpat ur sig fullständigt mentalt bör påverka dem negativt. Man kanske sätter sig tillbaka och känner sig som världsmästare när man slagit seriens bästa lag. Östersund måste börja vinna och har kniven emot strupen.

Talar emot spelet

  • Boden är riktigt starka på hemmaplan. En förlust och den har kommit emot Kalix om jag inte missminner mig.
  • Östersund har fortfarande en del att bevisa. Jag tror man är klart bättre än vad tabellen visar, men det är också läge att man börjar visa det snart.

Boden är rätta favoriter, men oddset är alldeles för högt på en bortaseger här. Östersund är inget dåligt lag och man kan mycket väl vinna här. Jag testar Östersund att vinna inklusive övertid/straffar till oddset 2.70 hos Leo Vegas.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet
Feedback