Reklam

Blackburn - Wigan Athletic: 1

Matchcenter
23 december 2019 at 20:45 - Fotboll, England - Championship
Ewood Park
22 dec 2019 at 16:38 (Uppdaterad 23 dec 2019 at 22:42) 22/12
74
+1
Chans (1-X-2): 60-28-12%
Spelvärde: 112,80%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 0-0
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Ett lag med kalasform mot ett gäng fast i bottenträsket. Oddset sjunker stadigt på Blackburn hemma mot Wigan, men än finns det spelvärde kvar.

6 juli i somras, så långt får vi gå tillbaka för att hitta Wigans senaste seger på bortaplan. Matchen? En vänskapsfajt där man slog Chester med 7-1. Faktum är att Wigan i år, alltså räknat från och med januari 2019, bara tagit tre poäng en enda gång i The Championship (Leeds, 19 april). Torrt, minst sagt.

Men hur matcherna var i våras säger ju ganska lite om hur laget presterar just nu, inte sant? Tyvärr ur Wigan-synvinkel så ser det inte direkt superbra ut om vi tittar på den senaste månadens prestationer.

Laget har släppt in minst två mål i de senaste fyra bortamatcherna. Hemma mot West Brom för ett par omgångar sedan räddades poängen av ett självmål, vilket kan tyckas vara en enstaka händelse, men faktiskt ganska talande för Wigans spel och resultat.

Blackburn har strålande form

Hemmalaget kan se tillbaka på sex raka matcher utan förlust, den bästa streaken laget haft i ligan sedan augusti 2018. Här på sin egen borg har man fyra raka segrar och dessförinnan två raka förluster.

Faktum är att Blackburn delar förstaplatsen i formtabellen med Sheffield United. Det ska mycket till för att ett lag som Wigan ska bryta trenden för ett så positivt laddat lag som Rovers.

Till den här matchen får Blackburn tillbaka Bradley Dack, som gjort 9 mål hittills i ligan, och jag tror det kan bli den avgörande faktorn som verkligen gör att det här tippar över till 3 poäng istället för "minst oavgjort".

Wigan ligger sist i tabellen och kommer så göra även efter den här matchen. Blackburn trummar vidare uppåt och närmar sig allt mer kvalplatserna. 3-1 här?

Oddsmarknaden var inte riktigt med från början här men de har börjat korrigera sig. Högst odds just nu hos NordicBet.

  • 100% upp till 1000 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback