Reklam

Birmingham - Wigan Athletic: 1

Matchcenter
27 april 2019 at 16:00 - Fotboll, England - Championship
St Andrew's Trillion Trophy Stadium
25 apr 2019 at 13:41 (Uppdaterad 27 apr 2019 at 17:58) 25/04
26
0

Fotboll England Championship

Chans (1-X-2): 55-25-20%
Spelvärde: 115,50%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-1
CoolBet Spela nu hos CoolBet

Birmingham tar emot Wigan på St Andrews på lördag eftermiddag. Två lag som säkrat förnyat kontrakt i Championship under de senaste matcherna.

Birmingham har en förlustfri svit på 5 raka matcher nu. Man har bland annat vunnit mot Leeds, samt tagit poäng av topplagen Sheffield U och Derby. Även tack vare dessa senaste 5 som man klarade att hänga kvar i ligan.

Birmingham är specialister på att låta motståndarna ha bollinnehavet, för att vara sylvassa när omställningarna kommer. Man har ofta bara 30-40% i bollinnehav, men man skapar mycket målchanser när tillfälle ges. 

Birmingham vann lagens enda möte denna säsong, 3-0 borta. Även där lät man Wigan ha bollen, men med sitt kompakta försvar så sårade man motståndet i omställningarna. 

I Birmingham hittar vi en svensk. Kerim Mrabti anslöt i januari från Djurgården. Han fick hoppa in och göra mål i senaste 3-1 vinsten. Grattis Kerim!

Man saknar endast innermittfältaren Kieftenbeld. Dock har man bra bredd på mittfältet. 

I anfallet hittar vi sylvassa paret Adams och Jutkiewicz. Dessa herrar har stått för 35 mål tillsammans. 

Wigan klarade nytt kontrakt i senaste matchen där man vann hemma mot Preston. 

Det är hemma man har tagit vinsterna. Man är nämnligen ligan sämsta bortalag. Raden 2-4-16 säger en hel del om Wigan på resande fot. Man är trygga på DW Stadium.

I senaste bortamatchen slog man Leeds med 2-1. Wigan åkte på rött kort i minut 14. Där och då trodde de flesta på en bekväm Leedsseger. Men trots 36 målchanser fick man inget med sig. 

Wigan saknar till denna match Pilkington, Jacobs, McManaman samt avstängde Kipre. Kipre är ordinarie back. McManaman och Jacobs har spelat hälften av Wigans matcher. 

Lagets bäste målskyttar är Garner och Powell på 7 mål var. Man har gjort 14 mål mindre totalt än Birmingham.

Det här är två lag som gillar att låta motståndarna ha bollen och kontra effektivt. Jag tycker Birmingham är bättre på det.

Wigans bortafacit på 2 vinster är inget som skrämmer. Birmingham har så gott som en skadefri trupp att välja på. 

Detta är Birminghams sista hemmamatch för denna säsong. Jag är övertygad att man vill tacka publiken på absolut bästa sätt för visat stöd. Wigan har sin sista hemmamatch nästa helg, där de får sikta på att göra likadant i årets sista match.

Med förnyat kontrakt för Wigan som säkrades i senaste matchen, så tror jag man blir mer modiga till denna match och kan slappna av. Det kommer öppna upp ytor för Birmingham.


Vi spelar till fina 2.10!

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback