advert

Benevento - Novara

1 oktober 2016 at 17:00 - Fotboll, Italien - Serie B
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 15:49) 07/04


Nykomlingen Benevento kommer från en skön seger borta mot det förmodade topplaget Bari med hela 0-4. Nu möter man ett annat förmodat topplag i Novara som fått skralt med poäng. Tror vi kan få se en del svängdörrar här.

Det har onekligen varit nykomlingarnas säsong hittills med Cittadella som serieledare och Benevento som ligger 3a efter 6 omgångar, och ett Spal som vi har längre ner men som visat upp en positiv fotboll. Och här på hemmaplan tror jag vi kommer få se ett Benevento med bra självförtroende. Speciellt efter att ha slagit Bari på bortaplan med 0-4 där man utnyttjade sina omställningar på ett väldigt bra sätt. Man hade dock en aning tur med att man höll nollan ska sägas. Men det verkar ju som att nykomlingarna fortfarande rider lite på den framgångsvåg man har med sig i och med att man tog klivet upp en division.

Positivt till denna match är dessutom att offensive mittfältaren/anfallaren Filippo Falco är tillbaka vilket är ett stort plus. Han har missat de tre senaste matcherna, och även om det såg bra ut senast med målen så får man en helt annan dimension med Falco på planen. Han är den som kan avgöra en match helt på egen hand. Bra teknik och bra skott. Senast han lirade mötte man Verona hemma (seger 2-0) och han öppnade målskyttet i den matchen. Och senast var ju anfallaren Ceravolo tillbaka vilket syntes och krönte det med ett mål, och nu kommer han att uppbackas av Falco. Vi stryker dock mittfältaren De Falco, men inget större avbräck ska sägas.

På andra sidan har vi Novara som det gått lite knackigt för, speciellt med poängskörden. Spelet har funnits där absolut. Bland annat så borde man vunnit med stora siffror mot Latina hemma för 2 omgångar sen men stolpe och en storspelande målvakt var i vägen. Samtidigt visade man återigen upp ett bedrövligt försvarsspel i den matchen som slutade 2-2. Men det blir lätt så när man spelar en offensiv fotboll där man vill vinna till varje pris. Tränare Boscaglia har ju tidigare sagt att han ställer upp med det lag som han tror är bäst för att vinna matchen. Oavsett om det är borta eller hemma så vill man vinna.

Och nu behövs det onekligen poäng så man kommer bort från bottenstriden. Där man inte ska behöva ligga. Man har ju ett lag, framförallt offensiv, som ska tillhöra topp 8 i mina ögon. Det ser nog dom också sig själva som. Så det är ett desperat Novara som tar sig an nykomlingen Benevento här och jag räknar med att få se en svängig match här där Novara kommer bjuda upp till dans. Inga större avbräck att rapportera från bortalaget så lär bli en bra elva.

Men sett till förutsättningarna så lär det bli mål i denna match. Kvalitén finns hos bortalaget, men det har hittills kostat att spela så offensivt som man gjort. Nu behöver dessutom segrarna trilla in vilket gör att det kommer svnga här, och det gynnar Benevento som har bra offensiva gubbar. Över 2.25 mål spelas med en högre insats. Halva insatsen tillbaka vid exakt 2 mål. Vi får oddset 1.95 på detta lir hos Unibet. Ska vi säga 2-2? Avanti!
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback