Annons

Ben Shelton - Tommy Paul: 1 - Speltips

25 januari 2023 at 06:00 - Tennis, Australien - Australian Open
23 jan 2023 at 13:43 23/01
53
0
Chans (1-2): 42-58%
Spelvärde: 136,50%
Lägsta spelbara odds: 2,38
Units: 7/10
Bethard Till Bethard
Den som hade gissat den här kvartsfinalen inför Australian Open kan ju räcka upp en hand. Det hade ingen nej.

Det blir en amerikan i semi i Australian Open. Frågan är bara vilken. Paul född 98, en rätt bra atp-spelare, men inte direkt van vid de här sammanhangen. Mot Shelton, född 02, en spelare som inte ens var proffs för ett halvår sen.

Bra lottning för båda två ska sägas. De är på en kvart av lottningen där Ruud var högst seedad och där de bra spelarna bara rasat bort. Så det är en skräll att de är här, men de har egentligen inte behövt prestera något utöver det vanliga.

Paul var inför den här turneringen rankad 35 i världen. Han klättrar nu lite grann och blir topp-30 oavsett resultat i den här matchen.

Shelton får mer effekt av den här kvartsfinalen. Rankad 89 inför turneringen. Blir topp-50 med marginal på det här resultatet.

I liverankingen, kan man kalla det, är de alltså ganska nära varandra. 

Och jag tror egentligen de är rätt nära varandra i spelstyrka också. Man ska veta det med Shelton att man ska ta hans ranking med en nya salt då han bara spelat proffstennis på allvar i ett halvår. Det är att ge ett litet handikapp så klart. Han har inga poäng att försvara nu under årets första halva och det är öppet mål för honom att klättra.

Jag tror det skiljer lite mellan dem. Och jag tror det här kanske kan bli lite problem för Paul. Shelton har en enorm serve. Han var exempelvis obruten över fem set i sin åttondelsfinal och jag undrar om han inte var obruten matchen innan också. Paul lever högt på att serva skapligt och sen mest bara stå och hålla emot. Mot Shelton kommer han ha stora problem med att få bollen i spel i Sheltons serve och då kan det bli bökigt för honom att vara tillräckligt överlägsen när bollen är i spel. Jag tror att Shelton mycket väl kan få fler chanser här än Paul.

Sen handlar det förstås om att dra det i mål också. Paul är duktig på att få med sig jämna matcher. Där vet man ganska lite om Shelton och självklart, Paul är mycket mer rutnerad. Det är ett plus för honom i den här matchen. På detta är Paul favorit, men jag tycker han är alldeles för stor favorit på oddsen just nu.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback