advert

Bayer Leverkusen - RB Leipzig

18 november 2016 at 21:30 - Fotboll, Tyskland - 1. Bundesliga
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det är äntligen dags för ligafotboll igen efter en veckas landslagsuppehåll. Vi startar denna helg med fredagsmatchen som spelas på BayArena. Där gästas Bayer Leverkusen av nykomlingen RB Leipzig. Gästerna är fortfarande obesegrade och jag tror man fortfarande är det efter den här matchen.

Bayer Leverkusen kändes inför den här säsongen som ett av lagen som kanske skulle kunna störa giganten Bayern München. Man ligger bara på en 8:e plats så här långt av säsongen och det ska man inte vara nöjda med. Har visserligen två raka vinster i Bundesliga nu, efter att ha slagit både Darmstadt (3-2) och Wolfsburg (2-1). Sedan kan man lägga till en vinst i Champions League mot Tottenham (1-0) också. Jag tycker dock inte man bör lägga så stor vikt vid dessa matcher, t.ex. Darmstadt och Wolfsburg har inte haft någon vidare bra start av säsongen. Tottenham saknade b.la. sin bästa spelare och spelmässigt tycker jag inte att något av lagen gjorde en bra match.

Det ser även ut som att man får klara sig utan Kampl till den här matchen, ett stort minus eftersom det är han som oftast sätter fart på mittfältet. En annan som är aningen kall är den annars stora målskytten Chicharito, han har gått mållös i 7 raka tävlingsmatcher nu. 
RB Leipzig ligger på 2:a plats i Bundesliga på 24 inspelade poäng, man har faktiskt lika många poäng som 1:an Bayern München men sämre målskillnad. Det är otroligt bra gjort utav dem, man har faktiskt inte förlorat någon match i ligan än heller. Just nu är man inne i en svit med 5 raka vinster. Man spelar en riktigt bra fotboll, man är svåra att göra mål på (har bara släppt in 7 mål) och har en väldigt fin offensiv. Oavsett matchbild så verkar man klara av prestera bra fotboll. Mot sämre lag har man inga problem alls att föra matchen, när man sedan möter bättre lag så ligger man lågt och satsa på kontringar istället.

Det är ett ungt och talangfullt lag man har, snittåldern ligger på 23,9 år. Inför säsongen har man inte heller tokvärvat namnkunniga spelare utan det är fortfarande unga och talangfulla spelare som gäller. Eftersom man även har en väldigt rik ägare så klarar man av att hålla sin bästa spelare kvar och kan bygga vidare på truppen som tog upp laget. På skadelistan har man fortfarande högerbacken Bernardo, men man ser ut att kunna få tillbaka mittbacken Klostermann till den här matchen.

Bayer Leverkusen kommer få det tufft här! Leipzig har imponerat hittills och tagit poäng mot b.la. Dortmund (1-0), Mönchengladbach (1-1) och Köln (1-1). Har allt fokus på Bundesliga också eftersom man har åkt ur DFB-Pokal. Jag testar en medelinsats på Leipzig och pengarna tillbaka vid oavgjort. Detta gör jag hos Expekt.
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback