Reklam

Bäst av dessa fyra: Alexander Bolshunov

1 december 2019 at 11:30 - 15 kilometer jaktstart - Ruka
1 dec 2019 at 09:44 (Uppdaterad 1 dec 2019 at 12:03) 01/12
27
0
Chans: 25%
Spelvärde: 150,00%
Lägsta spelbara odds: 4,00
Units: 5/10
Hit/Miss:
CoolBet Spela nu hos CoolBet
15 kilometer jaktstart i fristil - Ruka

Dags att avsluta världscuphelgen med en jaktstart och det här spelet känns extremt intressant.

Spelet är vem som slutar först av Iversen, Bolshunov, Niskanen och Golberg. Med andra ord, troligen vilken åkare som slutar tvåa efter Kläbo, men det är alltså dessa fyra som det gäller.

Jaktstart och man måste gissa lite hur loppet körs. Som jag ser det finns det två alternativ.

Antingen kommer Kläbo tänka att han väntar in de andra och tar dem i spurten. En trolig taktik då den är ganska säker. Ingen rör honom i en spurt, särskilt inte om man först kört in tid på honom.

Eller så kommer han gå på och göra sitt eget lopp, Kläbo.

Båda dessa alternativ är dåliga för Iversen som startar 16 sekunder efter Kläbo och är klar favorit till att sluta först av dessa fyra. Om Kläbo kör på hamnar han i ett ingenmansland och lär bli infångad. Han har visserligen Niskanen med sig som startar samtidigt, men det är fristil och Niskanen kommer inte vara till mycket hjälp. Om Kläbo väntar in kommer Iversen komma ifatt först, men sen kommer antagligen även Bolshunov och Golberg väntas in. De startar 43 sekunder efter Kläbo. Iversen är inte en oäven spurtare så när han väl kommit ikapp kommer inte Kläbo direkt hjälpa till att dra och då blir det flera åkare som går ikapp.

Bolshunov är den bästa åkaren i detta fyrapersonerssällskap. Distansen passar honom bra och jag tycker att både utgångsläget och de troliga alternativen för hur loppet körs känns intressanta för honom. 

Iversen ska vara favorit. Han har sett bra ut under helgen och är en bra spurtare.

Niskanen ska inte ha någon chans.

Golberg startar samtidigt som Bolshunov och om det nu är så att Bolshunov har en bra dag, vilket kommer krävas för att vinna, då är det inte Golberg som slår honom.

Det är Iversen som ska slås, och har han antingen en lite sämre dag eller får ett dålgit lopp taktiskt, då kan Bolshunov vara där. 

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav
Feedback