advert

Basel - Athletic Club: (AH: 0,0) 2

Matchcenter
12 juli 2017 at 19:00 - Fotboll, Träningsmatch, klubb
12 jul 2017 at 09:24 (Uppdaterad 12 jul 2017 at 20:50) 12/07

Chance (1-X-2) including handicap: 30-35-35%
Spelvärde: 105,70%
Lägsta spelbara odds: 1,86
Units: 5/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Athletic Bilbao har rest till Schweiz för att fila på spelet inför kommande säsong. De stöter på tufft motstånd redan i första matchen men baskerna brukar vara väldigt starka på försäsongen så jag tror på relativt goda vinstchanser här.

Athletic Bilbao är i regel väldigt starka på försäsongen och det är inte så konstigt om vi tänker efter. Eftersom klubben endast tar in spelare med baskiskt ursprung så är det inte så stora förändringar i spelartruppen från säsong till säsong. Spelarna vet exakt vart de har varandra ute på planen och det är en stor fördel så här i starten. Nu har klubben gjort en förändring på tränarposten men José Ángel Ziganda kommer närmast från b-laget och borde ha bra koll. Han lär inte göra några större förändringar från förra säsongen, då Ernesto Valverde stod vid rodret.

Kikar vi till spelartruppen så är det inga större förluster att tala om som sagt. Den gamle räven Gorka Iraizoz försvann till nykomlingen Girona men han var inte förstavalet i mål förra säsongen. Iraizoz hade fått ännu mindre speltid om inte Kepa åkt på en skada som höll honom borta i 12 matcher. Ingen Kepa i buren idag, då han fått lite extra ledigt efter U21-EM, men Iago Herrerín är en rutinerad herre som gjorde det bra i Leganes under fjolårssäsongen.

Motståndet idag är FC Basel och det är ett lag som promenerade hem den inhemska ligan förra säsongen. Avståndet ner till tvåan, Young Boys, blev hela 17 poäng till slut. Men det säger nog mer om klassen på ligan än om själva laget. Till kommande säsong har laget blivit av med två tongivande spelare då både Marc Janko och Seydou Doumbi lämnat. Två offensiva herrar som tillsammans stod för hela 34 ligamål den förra säsongen. Klubben har plockat in Ricky van Wolfswinkel som ersättare och det känns lite svalt måste jag säga. Fin säsong i Vitesse förra säsongen men han imponerade verkligen inte i Betis när han var där på lån.

Basel har redan hunnit med tre träningsmatcher och de är fortfarande obesegrade efter två vinster och ett kryss. Motståndet har dock varit riktigt svagt i form av Rosenheim (4-1), Wil (0-0) och Xamas (2-0) så vi ska inte dra några större växlar på detta. Lite bättre matchtempo än hos baskerna möjligen men försprånget är nog inte allt för stort i och med att motståndet varit blekt.

Vi testar Athletic och plockar tillbaka pengarna vid oavgjort!

/[email protected]

  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback