advert

Barcelona - Real Sociedad

26 januari 2017 at 22:15 - Fotboll, Spanien - Copa del Rey
7 apr 2017 at 15:24 07/04


Ett returmöte i spanska Copa del Rey under torsdagskvällen och det är Barcelona som tar emot Real Sociedad hemma på Camp Nou. Jag förväntar mig en relativt sömnig första halvlek och hoppas sedan att målen kommer under andra halvan istället.

Barcelona har med sig 1-0 från första mötet på Anoeta för dryga veckan sedan, detta efter att Neymar satt dit en straffspark efter 21 minuter spelade. På det stora hela en mycket stabil insats från katalanerna, samtidigt som Sociedad inte riktigt kom upp i nivå. Nu har Barcelona ett mycket fint utgångsläge inför returen på Camp Nou, till skillnad från förra omgången då man hade ett 2-1 underläge att vända på mot Athletic Bilbao. Hemmalaget behöver med andra ord inte stressa upp sig här utan lär hålla bollen inom laget och hitta sitt passningsspel till att börja med. Det är Sociedad som måste röra på sig och blotta sig defensivt, men detta tror inte jag sker i första halvlek.

Kikar vi till skadeläget hos Barcelona så får man klara sig utan både Iniesta, Rafinha och Busquets som alla går skadade. Lite mittfältsbekymmer med andra ord men det kan jag tycka är bra för spelet då Iniesta ofta bryter mönstret och skapar ytor i det offensiva spelet. Nu lär det säkerligen bli lite mer spel i sidled på mitten tills Sociedad måste chansa lite mer och bjuder på ytor. Förutom dessa tre så har man inga större bekymmer i truppen.

Real Sociedad har gjort det riktigt bra den här säsongen men på slutet så har laget sett lite tröttkörda ut måste jag säga. En grym insats i ligamatchen mot Barcelona (1-1) på hemmaplan men den prestationen var man inte ens i närheten av i det första cupmötet för en vecka sedan. Laget orkade inte sätta samma press på Barcelona och då ser det helt enkelt inte bra ut. Något större presspel lär det inte heller bli på Camp Nou för baskerna, det vore nog rena självmordet mot ett formstarkt Barcelona. För Sociedad räcker det med ett mål framåt för att ta detta till en förlängning så jag tror att man försöker sätta det defensiva spelet i första hand för att sedan utnyttja någon kontring eller fast situation. Håller man bara stången i första halvlek så tror jag att man kliver på mer i andra och chanser lite framåt.
Hos gästerna så stryker vi Carlos Martinez, Joseba Zaldua och David Concha till den här matchen. En del bekymmer på högerbacken när båda Martinez och Zaldua saknas men i övrigt kan tränare Eusebio ställa en väldigt stark elva på planen.

Med tanke på resultatet i första matchen lagen emellan så tror jag inte på vilda västern från start här. För Sociedad räcker det med ett mål framåt för att ta det till förlängning, men då gäller det även att man håller tätt bakåt. Så jag tror att gästerna ligger lågt här och försöker ösa på lite mer i andra halvan. Flest mål i andra halvlek blir mitt spel och vi slänger in en insats strax under medel till 1.90 hos ComeOn.

/[email protected]
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback