advert

Barcelona II - Sporting Gijón: Över 2,5 Mål

Matchcenter
8 december 2017 at 21:00 - Fotboll, Spanien - Segunda División
Mini Estadi
8 dec 2017 at 19:02 (Uppdaterad 8 dec 2017 at 23:00) 08/12
29
0

Chans (över-under): 55-45%
Spelvärde: 105,05%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss:
10Bet Spela nu hos 10Bet
Två matcher från den spanska andraligan under fredagskvällen och jag tänkte kika lite närmre på den senare av dessa där Barcelona B tar emot Sporting Gijon hemma på Mini Estadi. Två lag som är i stort behov av en trepoängare och dessutom har vi en hel del defensiva avbräck hos de båda lagen. Det borde bädda för mål i matchen!

Barcelona B hade en fin start på säsongen men har haft det jobbigt den senaste tiden och halkat ner till en nedflyttningsplats i tabellen. Endast två inspelade poäng på de fem senaste omgångarna gör att de givetvis är väldigt intresserade av en trepoängare nu. Hemmalagets tränare Gerard Lopez vill se sitt lag spela med mycket energi i dagens match och det är allt som oftast bli full gas framåt när Barcelona B spelar hemma på Mini Estadi. Det brukar innebära en hel del chanser framåt samtidigt som de blottar sig ordentligt bakåt. Till dagens match har vi dessutom ett tungt avbräck i det defensiva då mittback David Costas kallats upp till förstalaget. Han har startar 14 matcher den här säsongen och är en given startspelare en normal dag.

Sporting Gijon hade precis som Barcelona B en fin start på säsongen men har nu halkat ner till en 9:e plats i tabellen. Ett lag som utan tvekan siktar mot La Liga den här säsongen och då gäller det att hoppa upp på vinnarspåret så fort som möjligt. Det har även tränare Paco Herrera förstått då han kommer överge sin fembackslinje idag och satsa lite mer framåt i jakten på tre poäng. Det borde passa överspelet och även gästerna skadelista är positivt för detta spel. Vi stryker nämligen Lora, Alex Lopez, Sergio Alvarez, Xandao, Alex Bergantinos, Rachid och Jordi Calavera till dagens match. En hel del defensiva spelare på den listan där jag tycker att Alex Bergantinos är det tyngsta avbräcket. 

Talar för spelet:

  • Två lag som inte kommer nöja sig med ett oavgjort resultat då Barcelona B vill upp ovanför nedflyttningsstrecket och Sporting Gijon vill upp på en playoff-plats.
  • Defensiva bekymmer hos båda lagen då viktiga kuggar som David Costas och Alex Bergantinos saknas
  • Gästerna kommer överge sin fembackslinje vilket borde innebära lite mer fokus på det offensiva spelet

Talar emot spelet:

  • Det brukar bli väldigt bra fart när Barcelona B spelar på hemmaplan men få matcher har klivit över 2,5 mål den här säsongen
  • Lagen har två raka 0-0 matcher mot varandra

/[email protected]

  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt

Kommentarer

Feedback