Reklam

Barcelona - Espanyol: Under 2,5 Mål

7 mars 2018 at 18:45 - Fotboll, Spanien - Supercopa de Catalunya
7 mar 2018 at 14:09 (Uppdaterad 7 mar 2018 at 20:41) 07/03
66
0
Chans: 52%
Spelvärde: 106,60%
Lägsta spelbara odds: 1,92
Units: 4/10
Hit/Miss:
10Bet Spela nu hos 10Bet
Onsdagen bjuder på den katalanska supercupen där Barcelona och Espanyol gör upp om titeln på Camp d'Esports. Givetvis stora rotationer att vänta men båda lagen kommer med en ganska stark defensiv och därför tror jag på målsnålt.

Supercopa de Catalunya är ett möte där de två bästa lagen från Katalonien möts i en direkt avgörande final. Den har spelats två gånger tidigare och båda gångerna så är det Barcelona och Espanyol som ställts mot varandra, med en varsin vinst på kontot. Barcelona vann den första upplagan på straffar, efter 1-1 vid full tid, och sedan tog Espanyol revansch med en 1-0 seger. Ett hett derby i vanliga fall men det brukar bli väldigt svalt vid dessa tillställningar. Det kommer roteras en hel del och givetvis vilas samtliga nyckelspelare inför helgens ligamatcher.

Börjar vi med att kika på Barcelonas trupp så innehåller den åtta man från förstalaget och sedan är resterande spelare från b-laget. Dembele finns med för att spetsa till det offensiva men han lär knappast lira några 90 minuter i det här mötet och dessutom har han sett lite darrig ut i sin nya miljö. I övrigt är det Cillessen, Denis Suárez, Paco Alcácer, Digne, André Gomes, Aleix Vidal och Yerry Mina som finns med från a-truppen. Spelare som inte direkt har några bländande egenskaper i det offensiva spelet.

Bollar vi över till Espanyol så är det även där en ganska sval inställning till den här supercupen. Quique Sanchez Flores väljer att vila sin skyttekung Gererd Moreno (11 ligamål) och inte heller Leo Baptistao (5 ligamål) finns med i truppen. Defensivt ser det desto starkare ut i truppen med namn som Hermoso, Naldo, Javi Lopez, Granero, Sergio Sánchez och Sergi Darder. Quique Sanchez Flores har även sin spelstil som jag inte tror att han överger här, nämligen att sköta det defensiva i första hand. Nu finns det inga superstjärnor att hålla reda på men Barcelona är ett otroligt passningsskickligt lag oavsett, så det gäller att ligga rätt.

Talar för spelet:

  • Båda lagen vilar sin bästa offensiva spelare i det här mötet. Varken Messi, Suarez, Coutinho, Gerard Moreno eller Leo Baptistao finns med i matchtrupperna.
  • Espanyol är ett lag som gärna backar hem för att kontraslå sitt motstånd. Det borde ge oss ett Barcelona som rullar runt väldigt mycket utan att komma till de riktigt heta chanserna.
  • Lagen har ställts mot varandra tre gånger den här säsongen och samtliga matcher har klivit under 2,5 mål. De två tidigare drabbningarna i katalanska supercupen har även de klivit under 2,5 mål.

/[email protected]

  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt
Feedback