Reklam

Barcelona - Athletic Club: Barcelona Över 2,5 Mål

Matchcenter
29 september 2018 at 16:15 - Fotboll, Spanien - LaLiga
Camp Nou    Santiago Jaime
28 sep 2018 at 12:33 (Uppdaterad 30 sep 2018 at 19:08) 28/09
55
0
Chans: 65%
Spelvärde: 104,00%
Lägsta spelbara odds: 1,54
Units: 8/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Match på Camp Nou under lördagen dit Athletic Bilbao letat sig för ett möte mot Barcelona. Hemmalaget har stått för ett par mindre bra prestationer på slutet och det tror jag att Athletic får sota för här.

Barcelona inledde säsongen på ett väldigt bra sätt med fyra raka vinster och allt var frid och fröjd. Nu har de dock bara plockat en pinne på de två senaste ligamatcherna och genast är det kaos och tränaren ska avgå, enligt många supportrar. Det finns inget bättre sätt att lugna supporterskaran på än att bjuda på en riktig islossning hemma på Camp Nou. Valverde lär nu sluta med sina rotationer i startelvan, och jag tror definitivt inte han roterar mot just Athletic Bilbao. Det var den klubb han var i senast så allt annat än bästa laget här skapar nog ännu mer irritation hos hemmafansen. Luis Suarez lär finnas med från start och så lär även Jordi Alba, som ersattes av Vermaelen senast. Belgaren hade inte en offensiv löpning mot Leganes (1-2) och det krävs mot kompakta försvar. Barcelonas målskörd på hemmaplan är det inget större fel på så här långt, då de täckt den här linan vid tre av fyra tillfällen. Endast två mål framåt mot Girona (2-2) senast men till saken hör att de spelade med en man mindre i dryga timmen. Håller de samtliga på planen här ska det inte vara några bekymmer med minst tre mål.

Athletic Bilbao har samlat på sig sex poäng så här långt och det får ändå anses som godkänt. Motståndet har varit tufft och dessutom har de spelat en match mindre än de flesta andra lag, då mötet mot Rayo Vallecano blev inställt. Laget kommer dock från en mindre bra insats på hemmaplan mot Villarreal (0-3) och försvarsspelet har inte alls varit som bäst under inledningen på säsongen. Dessutom har baskerna en väldigt tunn trupp och det slår alltid hårt när matcherna nu duggar tätt. För att orka försvara sig mot Barcelona på Camp Nou i 90 minuter så krävs det fräscha ben och där tror jag inte att Athletic är just nu. Dessutom har de haft det riktigt tufft på Camp Nou den senaste tiden. De har släppt in minst tre mål i fyra av de fem senaste besöken på arenan. Nu blev det endast 2-0 i baken i förra säsongens möte men där hade Barcelona ett par bollar i virket och ytterligare jättelägen. Aduriz ser fortsatt ut att saknas hos gästerna och det är inte bara en riktigt bra fotbollsspelare, utan även en ledare som pushar laget när det går tungt. Han behövs i den här typen av matcher.

Ett uppretat Barcelona kommer trycka ut sin bästa elva i det här mötet och då skulle det förvåna mig oerhört om de inte gör minst tre bollar framåt. CL till veckan förvisso men det är först på onsdag, så det finns tid för återhämtning. Barcelona över 2,5 mål spelas till 1,60 hos Unibet med en tyngre insats!

/[email protected]

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik

Kommentarer

Feedback