Reklam

Athletic Club - Olympique Marseille: Över 2,5 Mål

Matchcenter
15 mars 2018 at 19:00 - Fotboll, Europa - UEFA Europa League
San Mames Barria    Anthony Taylor
13 mar 2018 at 17:06 (Uppdaterad 15 mar 2018 at 20:42) 13/03
167
0
Chans (över-under): 63-37%
Spelvärde: 120,33%
Lägsta spelbara odds: 1,59
Units: 8/10
Hit/Miss:
Betsson Spela nu hos Betsson
Returmöten av Europa League under torsdagskvällen där Athletic Bilbao ska försöka vända på ett 3-1 underläge från första matchen mot Marseille. Det svängde otroligt mycket på fransk mark och det finns inte anledning att tro annat nu. Det stinker mål!

Athletic Bilbao har inte haft någon rolig ligasäsong så här långt då laget placerar sig på en mittenposition i La Liga med dryga tio pinnar upp till en europaplats. Chansen att rädda den upp den här säsongen är avancemang i Europa League men det är en kraftig uppförsbacke efter 3-1 i baken på Stade Velodrome förra veckan. Athletic skapade tillräckligt med lägen för att sätta dit någon boll till i matchen men samtidigt hade de, utan att överdriva, kunnat släppa in det dubbla antalet mål. Försvarsspelet har varit bedrövligt sedan klubben sålde Laporte och när de inte heller får använda sig av Inigo Martinez i Europa League så blir det svårt att hålla någon nolla intakt här. Baskerna måste in med minst två mål framåt för att avancera och det öppnar för full gas framåt och en blottad defensiv. San Jose och Raul Garcia är avstängda i den här returen men i övrigt ser truppläget bra ut. Extra viktigt att Aduriz fick vila i senaste ligamatchen mot Leganes (2-0), vilket borde innebära att han är riktigt spelsugen här.

Marseille har gått starkt hemma i Ligue 1 den här säsongen då laget placerar sig på en tredjeplats i tabellen. Inget att göra åt serieledande PSG men de har fortfarande goda chanser till spel i Champions League nästa säsong. Mycket viktig ligamatch som väntar i helgen, mot Lyon, men jag tror ändå att laget har fullt fokus på torsdagens uppgift. Mycket fin insats i det första mötet där fransmännen radade upp chanserna och kunde vunnit med tennissiffror med lite bättre skärpa i avsluten. Nu tror jag absolut inte att det blir lika offensivt spel på San Mames men Athletic Bilbao kommer sätta plattan i botten här och det borde ge oss en matchbild där det svänger ordentligt, vare sig Marseille vill det eller inte. Sedan tror jag inte att gästerna kommer backa hem allt för långt och skydda sin ledning här. De sätter ordentlig press på baskerna genom att göra ett mål framåt och skulle de hitta nätet två gånger om så är det mer eller mindre avgjort. Med den anfallskapacitet de har så kommer de sätta fart när chanserna ges.

Talar för spelet:

  • Med 3-1 till Marseille i förstat mötet så kommer det bli full gas framåt från Athletic här. Skulle sedan Athletic hitta 2-0 i matchen så är det Marseille som måste chansa framåt. Så länge det inte står 3-1 på tavlan så måste något lag gå för det.
  • Det svängde otroligt mycket i det första mötet mellan två lag som ville spela en offensiv fotboll. Slutresultatet 3-1 kunde lika gärna varit 6-2 sett till chanserna som skapades.
  • Marseille är starka i försvarsspelet på hemmaplan men är desto mer mänskliga på resande fot. Av de 34 mål som laget släppt in i ligan så har 21 av dessa kommit på bortaplan.
  • Hemmalagets skyttekung Aduriz fick vila i lagets senaste ligamatch och det är viktigt då han börjar bli till åren och inte är lika pigg längre. Han toppar hela skytteligan i Europa League denna säsong med åtta fullträffar.

Räkna med bra fart på läktaren i den här matchen och det tror jag speglar av sig även på planen. Athletic kommer trycka på ordentligt i det offensiva samtidigt som de har problem i det defensiva spelet. Jag skulle bli förvånad om vi inte får se minst tre mål i den här matchen och slänger därför in en tyngre insats till fina 1,91 hos Betsson.

/[email protected]

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback